Burger King превръща намаляването на заплатите в отстъпка в ОАЕ

Приложението Pay Cut Whopper на BK Arabia, създадено от Wunderman Thompson Dubai позволява на хората да изберат размер и продължителност на отстъпката си

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Последната година не беше лека никъде по света. Локдауни, затворени бизнеси, загубена работа и намаляване на заплатите сполетяха много хора по целия свят. Според някои данни в ОАЕ, близо 8 от 10 компании или служители са изправени пред временни съкращения на заплатите. В настоящата ситуация, в която компаниите намаляват заплатите на служителите си, за да подобряват финансовите си резултати, хората там са по-предпазливи от всякога по отношение на разходите си във всеки аспект. Друга голяма промяна в поведението на хората е, че поръчването на храна за вкъщи е по-често от всякога. Отчитайки тези два факта, Burger King ОАЕ избира да пусне новото си приложение за доставки, като същевременно се опитва да направи разходите за храна „малко по-справедливи“ с уникална промоция, с която потребителите плащат по-малко, точно когато имат най-голяма нужда от това.

Идеята е проста. Тя се основава на прости и контекстуално значими прозрения:
– Намаляването на заплатите се превърна в универсална реалност;
– В момента хората се чувстват по-притеснени от всякога;
– Бързото хранене повдига настроението;
– Отстъпката е ефективен начин за стимулиране на търсенето.

Така, за старта на апликацията Burger King Arabia Wunderman Thompson Dubai превръщат процента на намалението на заплатата в същия процент отстъпки. Всичко, което трябва да се направи, е, да се изтегли приложението Burger King Arabia, да се добави процент на намаление на заплатата и продължителността му и веднага може да се получи еквивалентната отстъпка за съответния период.

„Нашата цел беше да бъдем иновативни, като същевременно сме по-съпричастни и човечни“, обяснява Пабло Малдонадо - изпълнителен творчески директор на Wunderman Thompson Dubai. „Днес хората поръчват за вкъщи, за да пресъздадат моменти, подобни на храненето навън. Така че тази възможност може да им помогне да имат още много такива „срещи“ със семейството и приятелите си. Плюс това, добавяме един приветстван нов формат на промоция към прочутите изживявания на Burger King!”

Офертата е валидна за неограничени поръчки за доставка до дома в ОАЕ като намалението и продължителността са ограничени съответно до 30% и три месеца. Това означава, че повечето хора биха могли да изберат максималния процент и продължителност на отстъпката, дори ако те са повече от намалението на заплатите им. Въпреки това в тази идея на Wunderman Thompson DubaiBurger King виждат възможност за трансформиране на типичния модел за изтегляне на приложение-код за отстъпка, превръщайки го в нова и по-значима медия, ръководена от аудиторията, за да подкрепя хората, които са финансово затруднени.

„Ние сме в това заедно е общ рефрен в тези времена“, каза Халед Алгамди, вицепрезидент на Olayan Food Group. „Но ние искахме да подкрепим това с нещо по-категорично. С Pay Cut Whopper се надяваме да добавим известна позитивност в ежедневието на хората, като намалим разходите им за това да се наслаждаваме на любимите си бургери“.

Кампанията е реализирана чрез видеоклипове в социални медии и съдържание в различни формати – сторита в Instagram, онлайн банери, радиоклипове, плакати в за местата на продажба и др.

Непосредствено след старта ѝ, кампанията вече е отличена със златна награда от Ad Stars Awards 2021 в категорията „Creative ecommerce“.