Билборд се ослушва за симптоми на COVID в Швеция

Интерактивна външна реклама напомня на шведите за офертата на KLM за пълно възстановяване на отменени почивки

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Туроператорите, авиокомпаниите и туризма като цяло са сред най-тежко пострадалите от COVID пандемията. Завръщането към нормализация все още е трудно, заради динамично променящата се пандемична обстановка в света. Анализаторите обаче са единодушни, че за да може да се върнат към растеж в „новото нормално“, компаниите от сектора ще трябва да адресират и поемат за своя сметка несигурността на потребителите, като предоставят ясни правила за възстановяване на авансово платени суми и да имат ясни планове какво следва, ако обстоятелствата се променят и се налага да се отмени планирано пътуване или почивка.

KLM Royal Dutch Airlines заедно с партньорите си от творческата агенция M&C Saatchi Stockholm сега адресират притесненията на потребителите с иновативен високотехнологичен подход: ослушващ се билборд.

Билбордът, оборудван с устройство за слушане и AI (изкуствен интелект) идентифицира 40 000 звука от кашлица и кихане. Когато се открие звук на симптом, рекламният билборд на KLM сменя визията, рекламираща пътуване до прекрасна дестинация за сърф на ниска цена, превключвайки на: „Не се чуватвате добре?“ или „Наздраве!“ последвано от съобшението „Отказ € 0”. Чрез откриване на симптоми на настинка билбордът може ефективно да напомни на шведите, че по някаква причина, независимо дали става въпрос за настинка или смяна на решението, резервациите за полети на KLM могат да бъдат отменени безплатно.
„Нашата политика за пълно възстановяване при отказ от пътуване е израз на грижа, който позволява на пътуващите спокойно да резервират билетите си и да се осмелят да мечтаят за пътувания отново. „Слушащия билборд“ е забавен начин да подчертаете това ”, казва Мария Хагелберг, маркетинг мениджър KLM Северна Европа.

Технологията за интерактивните билбордове е разработена съвместно с агенция за решения за външна реклама Havelle и е интегрирана в рекламнaта мрежа Clear Channel по спирки на градския транспорт в центъра на Стокхолм.