Седмица 22 – още по-надолу

Разгледани по групи, промените в средните рейтинги показват, че спадът идва основно от групата на Нова телевизия.

Текст: Елица Павлович; Петя Розева от Redlink
Седмица 22 – още по-надолу

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Рейтингите за седмицата от 30 май до 5 юни достигат най-ниските средноседмични нива от началото на годината и продължават тенденцията за спад спрямо стойностите през 2021 година.

Разгледани по групи, промените в средните рейтинги показват, че спадът идва основно от групата на Нова телевизия. След края на пролетния сезон, в който по Нова телевизия се излъчваха много силни и гледани предавания, аудиторията още търси към какво да насочи вниманието си. Към това се добавя и традиционно по-ниската гледаемост през лятото, както и хубавото време в комбинация с първото лято от две години без абсолютно никакви рестрикции.

В топ програмите за всички зрители начело е турският сериал по бТВ. Навикът на зрителите да го гледат всеки ден в същия час е много устойчив и това се вижда по високия му рейтинг. Необичайно е, че и в класацията за най-гледани предавания за възрастовия сегмент 18-49 години на първо място също е сериал на бТВ, но „Съни бийч“. Следват две предавания на Нова телевизия – „Черешката на тортата“ и късните новини.

Картата със сериалите и развлекателните предавания е все по-бедна на заглавия. Никое от тях не бележи голям ръст, но „Съни бийч“ все пак се представя по-добре от останалите.

Очертава се летен сезон с по-нисък интерес към телевизията, което може да се отнесе към завръщането към времената преди пандемията, но изненади винаги са възможни.