Потребителите искат да правят ежедневни неща в метавселената

Проучвания на Accenture предвиждат растящият интерес на потребителите и бизнесa към метавселената да създаде възможност за приходи от 1 трилион долара до края на 2025 г.

от Redlink
Accenture: Потребителите искат ежедневни неща в метавселената

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Според проучвания на Accenture, представени на на Consumer Electronics Show (CES) в Лас Вегас, повече от половината (55%) от приблизително 9000 анкетирани потребители виждат метавселената като бизнес възможност за създаване и монетизиране на съдържание. Повечето (89%) ръководители на компании също вярват, че метавселената ще играе важна роля в бъдещия растеж на тяхната организация, според паралелно проучване на 3200 ръководители на високи позиции. Констатациите изчисляват, че 4,2% от приходите на компаниите, или общо 1 трилион долара, могат да дойдат от търговия и изживявания в метавселената до края на 2025 г.

Повече от половината (55%) от потребителите искат да бъдат активни потребители на метавселената и почти всички от тази група (90%) искат това да стане през следващата година. Въпреки че игрите са привлекателни за 59% от потребителите на метавслената, само 4% от потребителите я виждат просто като платформа за игри. Потребителите проявяват голям интерес към решения, които им помагат да изпълняват по-добре ежедневните им задачи и дейности.


70% от анкетираните потребители казват, че възнамеряват да използват метавселената за достъп до продукти и услуги в медиите и развлеченията, фитнеса, търговията на дребно, пътуванията и здравеопазването. Тези предпочитания варират в зависимост от възрастта, като по-младите потребители се интересуват повече от медии и фитнес, а по-възрастните - от достъпа до здравни услуги по нови начини. И все пак общото между всички е желанието да подобрят нещата, които вече правят всеки ден, като изживяването от тренировка у дома (цитирано от 60%) или подобряване на взаимодействието със здравни специалисти (55%). Потребителите искат лесни за използване интерфейси (цитирани от 70%) и достъп до голямо разнообразие от приложения (68%).

„Потребителите започват да виждат метавселената като основен инструмент който, когато бъде интегриран в живота им, може да рационализира начина, по който изпълняват ежедневни задачи и да увеличи производителността. Бизнесите, способни да осигурят осезаеми изживявания, които отговарят на нуждите на потребителите в ключови области на техните интереси, ще спечелят предимство от ранното си навлизане в бързо формиращата се индустрия на метавселена“ коментора Кеван Яловиц, ръководител на практиката в сектора на софтуера и платформите в Accenture.

За да уловят напълно възможността,компаните трябва да подходят стратегически по отношение на промените в бизнес моделите, активирани от метавселената, като същевременно ангажират всички заинтересовани страни, за да ги информират за изживяванията, който създават. Съветите на Accentrure:

Бъдете креативни и не усложнявайте
Бизнесът трябва да развива само преживявания в метавселената, които са в рамките на менталните модели на техните потребители. Креативността все още е ключова, но това означава връщане към основите и изграждане нагоре. С този начин на мислене бизнесът може да се съсредоточи върху правилните стратегии и оперативни модели за метавселената

Започнете с малко и бъдете фокусирани
Бизнесът трябва да подхожда към метавселената със строго, фокусирано върху клиентите мислене, което умело обслужва техните нужди. Те също трябва да се съсредоточат върху разбирането как да прилагат метавселената към различните части на бизнеса си.


Ангажирайте се от рано
Екосистемите Metaverse и Web3 се развиват бързо и стартират нови възможности за генериране на стойност. Това продължава да отваря нови врати за бизнесите – стига да се насочат към правилните области бързо, но обмислено.

Прочетете повече за двата доклада на Accenture за метавселената: „Еволюция, след това революция“ и „От изкуството на възможното към изкуството на осезаемото“.