Airbnb отбелязва важни промени в пост-Covid пътуванията

Три трайни тенденции, които платформата очаква да останат и след края на пандемията

от Redlink , Източник: WARC; Airbnb
Airbnb отбелязва важни промени в пост-Covid пътуванията

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Бизнесът, свързан с пътуване и настаняване е сред най-тежко пострадалите от кризата. В момента започва бавно възстановяване и ангажираните в индустрията компании внимателно следят промените и тенденциите, за да реагират адекватно.

Airbnb се опитва да промени системата си в посока на максимална гъвкавост за удобство на пътуващите. За тази цел са въведени над сто нови функционалности. Изискването за максимална гъвкавост е тенденция, която забелязват всички компании в сектора и се опитват да отговорят по един или друг начин. Ето кои са трите тенденции, които според Airbnb ще останат трайно и след като пандемията отмине:

Гъвкавост – пътуващите търсят в системата по нов начин. На мястото на предишните стриктно фиксирани параметри на пътуване, сега много по-често се задават условни дати, които се променят или се променят дестинациите.

Пътуването се слива с работното ежедневие – дистанционната работа позволява на много хора да пътуват без да ползват отпуска за целта, като така и престоят им е по-дълъг. Това се отнася основно за пазарите извън САЩ, тъй като в Европа например хората имат много почивни дни и дълга отпуска и това им дава възможност да пътуват около дълги уикенди или в малко натоварените периоди в работата им. Това е трайна тенденция – 74% от хората казват, че дори след като пандемията отмине, те предпочитат да живеят извън района, където е офиса им.

Пътуване извън популярните туристически дестинации за дълги периоди от време – търсенията за престой от 28 дни и повече са се увеличили в платформата на Airbnb от 14% през 2019 до 24% през първата четвърт на 2021.

Според Браян Чески – СЕО на Airbnb – хората пътуват по всяко време, до повече места от преди и остават за по-дълго. Границите между пътуване, ежедневие и работа се размиват и пътуването все повече ще става неразделна част от начина на живот.