Жените геймъри са по-мобилни, по-лоялни и по-любознателни

Геймърството вече не е мъжки клуб.

от Redlink
Жените геймъри са по-мобилни, по-лоялни и по-любознателни

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Жените използват основно мобилните си телефони, за да играят и ги предпочитат пред конзолите. Те не са толкова войнствени, колкото мъжете по отношение на техния геймърски статус, но все повече са група, която марките в гейминг пространството не могат да си позволят да игнорират.

Докато стереотипът за тийнейджър геймър бързо губи своята общовалидност, много жени, които играят игри, го правят извън по-широката култура на геймърите. Това значи, че те се влияят по-малко от онова, което е актуално и модерно, за сметка на преценка, базирана на собствения им опит и удоволствие при вземането на решения за покупка на игри. Това показва нов доклад на агенцията за иновации Outform, съвместно с GWI.

Отчетът на Outform - Play To Win 2021 („Играй, за да спечелиш“) с извадка от 1047 геймъри от Обединеното кралство, САЩ и Франция установява, че 83% от анкетираните жени използват мобилно устройство, за да играят, в сравнение със само 68% от мъжете. Игрите, създадени за мобилни устройства като Candy Crush (41% от жените казват, че това е любимата им игра), са по-популярни сред жените, отколкото заглавията, създадени за конзоли.

75% от анкетираните жени използват и конзола, въпреки че наблюдението и тук е, че жените са по-малко обвързани с конзолните игри като група.

Само 28% от жените се описват като хардкор геймъри срещу 72% от мъжете. На този фон малко под една трета от мъжете извършват покупки на различни стоки, свързани с игрите, само за забавление.

Жените са по-склонни да проучват преди да купят. В сравнение с мъжете при тях е с 15% по-голяма вероятността да опитат, преди да купят в магазина. Жените също така намират показването на стоките в магазините с 30% по-практично от мъжете и използват този тактилен опит от първо лице, за да вземат информирано решение за покупка, установява изследването. 74% от жените правят и обширни онлайн проучвания.

Жените геймъри имат по-голяма лоялност към марките - 61% твърдят, че са лоялни към игрите, които харесват в сравнение с 55% от мъжете.

„Жените инвестират време, за да проучат функционалностите, които ще им осигурят оптимално игрово изживяване и са по-гъвкави в начина на игра, независимо дали е чрез конзоли или на телефони, като последните се възползват от много лесния начин на ползване за игри. Игрите вече не са момчешки клуб - това наистина е дейност за всички полове и поколения, където всеки е добре дошъл “ – казва един от изследователите - Саймън Хатауей от Outform.