Ултимативния тест за безопасност

Новата глобална кампания на Volvo, създадена от Grey London, показва новата ориентация на марката

от Redlink
Ултимативния тест за безопасност

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Когато чуете за Volvo, вероятно се сещате за сигурен, семеен автомобил, благодарение на дългогодишните инвестиции на марката в послания, свързани с безопасността. Безопасността е от огромна важност, затова Volvo популяризира усилията, които полагат, за да изпробват автомобилите си, подлагайки ги на различни краш-тестове: в тестовата зала, на пътя и във въздуха, но ултимативният тест за безопасност тепърва предстои пред марката.

С последната си глобална рекламна кампания, създадена от Grey London, автомобилната марка е в търсене на „Ултимтивния тест за безопасност“.

В новия клип говорител на марката - Бьорн, води зрителите на обиколка из впечатляващите тестове за безопасност на Volvo през десетилетията, а след това и далеч на север, близо до полярния кръг, където се чуди дали падането от височина 30 метра може да бъде ултимативния тест за безопасност. Разпадащ се ледник дава отговора, прекъсвайки филма със силното напомняне, че най-голямата заплаха за нашата безопасност не е на пътя. Рекламата е режисирана от Айвън Захариас, и е заснета от продуцентското студио Smuggler при екстремни условия: екипът е стигнал чак до Арктическия кръг и е снимал при температури от -10° С.

Глобалната кампания, която обхваща телевизия, онлайн видео, социални медии, дигитална реклама, външна реклама, радио и преса, е част от по-широките интегрирани маркетингови усилия на Volvo Cars, които отразяват ангажимента на компанията за климатична неутралност и ограничаване на негативния отпечатък чрез преминаване изцяло към производство и продажба само на електромобили. След като в продължение на десетилетия водеше индустрията в автомобилната безопасност, Volvo Cars сега разширява фокуса си, за да се увери, че устойчивостта се вгражда във фирмената култура, по начина, по който винаги е била безопасността.

Днес изменението на климата е най-добрия тест за безопасност, е посланието на кампанията.

Това смело изявление представлява нова глава за Volvo Cars и нейната амбиция да стане климатично неутрална компания по цялата си верига на стойността до 2040 г. Планът им да се превърнат напълно в компания за електромобили до 2030 г., като половината от глобалните им продажби да са от електромобили до 2025 г., е ключова стъпка към постигането на тази амбиция. Миналата година всеки трети от автомобилите на марката, продавани в Европа, е електрически. Volvo Cars се надява да поведе прехода на индустрията към нулеви емисии, което е от решаващо значение за ограничаване на въздействието на изменението на климата.

Майк Джонстоун, ръководител на централния маркетинг и марка във Volvo, заявява, че е горд от новата кампания.„Устойчивостта сега е толкова важна, колкото и безопасността за нас, като климатичните действия имат най-голям приоритет, а Volvo Cars има един от най-амбициозните климатични планове в автомобилната индустрия. Ето защо с гордост подчертаваме работата, която вършим, като предприемаме реални действия за борба с глобалното затопляне с тази кампания“, казва той.

Планът на Volvo Cars се основава на убеждението им, че все по-малко хора искат автомобили с традиционно задвижване. С настоящото и бъдещо законодателство, което се очаква да стимулира пазара на електрически автомобили, Volvo Cars също така очаква достъпната, висококачествена инфраструктура за зареждане да бъде по-често срещана, което ще ускори търсенето на напълно електрически автомобили.

Хавиер Кампопиано, главен творчески директор на Grey за Европа и творчески директор в Обединеното кралство, добавя: „Срутващият се ледник представлява крайната и най-голямата заплаха, тази, с която всички трябва да се справим, за да бъдем в безопасност."