Вегани в пет хапки

Хапка по хапка и глътка по глътка един хот дог или шише мляко се опитват да убедят потребителите, че растителните варианти са еднакво вкусни.

от Redlink
Вегани в пет хапки

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Стратегията за преминаване към повече растителна храна е важна за спасяването на планетата. Това вдъхновява компаниите да търсят различни решения, с които да убедят потребителите, че растителните версии на продуктите са също толкова вкусни, колкото и животинските. През миналата година специално създаден ресторант в Амстердам предлага 60% вегански и 40% животински продукти в комбинация, например смесвайки овесено и краве мляко.

В Швеция веригата за хранителни стоки Pressbyrån пуска на пазара това, което може би е най-иновативният хот-дог в историята. Уместно наречен „Преходният хот-дог“, творението насочва потребителите от месо към растение в пет хапки: единият край на колбаса е направен изцяло от месо, средата е смес от месо и растения, а другият край е изцяло на растителна основа . Наденицата е разработена от шведската марка алтернативно месо Peas of Heaven и се продава в избрани магазини на Pressbyrån.

Междувременно в Нова Зеландия марката за овесено мляко Boring призовава привържениците на млечните продукти да се откажат от консумацията им. За да им помогне да отбият „мляко от гърди, течност за биберони, майчин нектар, сок от вимето или както искате да го наречете“, Boring предлага (в момента разпродаден) комплект за отказване, съдържащ мерителна чашка, бутилка овесено мляко Boring и кашон дълготрайно краве мляко. Чрез комбиниране на двете и изместване на съотношението към Boring ден след ден, клиентите могат постепенно да се запознаят с растителната алтернатова на млякото.

Както Boring, така и Pressbyrån прилагат закачлив подход, за да убедят устойчивите и непоколебими потребители на животински продукти да опитат алтернативи на растителна основа на продуктите, които познават и обичат. Няма нужда да се отчайвате, посланието е – просто опитайте и вижте какво мислите.

Като се има предвид огромният принос на производството на месо и млечни продукти за глобалните емисии на парникови газове, всяка растителна хапка и глътка има значение за намаляване на вредите за околната среда. Алтернативните подходи за подобряване на средата винаги са добре дошли.