Мари Кондо и Stolp разчистват дигиталния шум

Stolp предлага кутия, която блокира дигиталния сигнал в дома и така осигурява контрол върху претрупаното с дигитален шум ежедневие.

от Redlink
Мари Кондо и Stolp разчистват дигиталния шум

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Stolp e белгийска компания, която през 2021 година създава специална кутия, подобна на кутия за масло, в която по време на вечеря всички членове на семейството да поставят телефоните си. Фарадеевата клетка в кутията блокира сигнала на телефоните и така помага за контрол върху използването на устройствата. Разбира се, да се изключат всички функции на телефона е възможно и без да се слага в кутия, но тя служи като напомняме и сигнал за действие.

Сега Stolp минават на следващо ниво на развитие, предлагайки по-комплексно решение за дома. Концепцията е все същата: малка клетка на Фарадей, която блокира WiFi, 3-5G и Bluetooth сигнали за до пет телефона, поставени в кутията. Новото е, че белгийският стартъп печели виден нов партньор в лицето на Мари Кондо. Те си сътрудничат върху лимитирана серия кутия за телефон Stolp в два приглушени, матови цвята: KonMari Brown и KonMari Sand. Всяка кутия идва с ръководство за „дигитално разчистване“, базирано на известната философия на Kondo за предизвикване на радост.

Точно както Кондо оформя съвременните възгледи за организацията на дома, вдъхновявайки мнозина да възприемат по-преднамерен подход към жилищните си пространства, тя и Stolp насърчават хората да възприемат обмислен подход към дигиталния си живот и устройствата, които ги разсейват от фокусирането върху това, което наистина има значение. Чрез интегрирането на Stolp в ежедневието си, потребителите могат да възприемат физически ритуал за изключване, създавайки място за моменти на спокойствие и по-дълбоки връзки с хората около тях.