Електрическа инфраструктура за по-чисто бъдеще

Електрическата инфраструктура променя бъдещето на пътуването по суша и въздух.

от Redlink , Източник: Wunderman Thompson Intelligence
Електрическа инфраструктура за по-чисто бъдеще

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Първият изцяло електрически пътнически самолет излетя през септември 2022 г. от международното летище Грант Каунти във Вашингтон, въвеждайки електрическата авиация в търговската индустрия. Самолетът Alice, произведен от Eviation Aircraft, може да пренася пътници или товари и обикновено извършва полети от 150 до 250 мили с две електрически задвижващи батерии Magni650, без да генерира никакви въглеродни емисии.

През януари Mercedes-Benz обяви плана си да инсталира 2500 зарядни устройства за електрически превозни средства в Съединените щати до 2027 г. Разпределени в 400 станции, зарядните устройства ще работят с множество производители, като приоритизират клиентите на Mercedes-Benz. Този ход показва намерението на марката да разшири производството на електромобили в бъдеще.

Министерството на транспорта на Съединените щати обяви, че всичките 50 щата, окръг Колумбия и Пуерто Рико ще имат достъп до 1,5 милиарда долара за изграждане на зарядни устройства за електрически превозни средства (EV) на общо 75 000 мили магистрали. Този ход е само част от Закона за инфраструктурата на администрацията на Байдън, чиято цел е да изгради национална мрежа от 500 000 зарядни устройства за електромобили в цялата страна.

Компанията за зарядни устройства Loop отговаря на нарастващото търсене на инфраструктура за зареждане на EV с достъпни продукти за зареждане за дома, работата и търговските обекти. Марката продава и високоскоростни зарядни устройства, за да се конкурира с марки за суперзарядни устройства като Tesla, ChargePoint и EVgo. „В Loop вярваме, че преходът към чисти електрически превозни средства ще се движи толкова бързо, колкото и инфраструктурата за зареждане на EV, която е там, за да го поддържа“, казва пред TechCrunch Дъстин Кавано, съосновател и главен изпълнителен директор на Loop.

Тъй като пътуванията с електрически превозни средства продължава да набира популярност, марките и градовете изграждат инфраструктура, която да го поддържа – предлагайки поглед към бъдещето на градския дизайн.