CES 2023 – интуитивни технологии за добър сън

The Consumer Electronics Show в Лас Вегас традиционно представя най-новите разработки в света на технологиите, предназначени да улеснят ежедневието.

от Redlink , Източник: Wunderman Thompson Intelligence
CES 2023 – интуитивни технологии за добър сън

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

CES® е най-влиятелното технологично събитие в света — полигон за пробив на нови технологии и глобални иноватори. Притежаван и продуциран от Consumer Technology Association (CTA)®, CES включва всеки аспект от технологичния сектор и се наложи като мястото, където най-големите световни марки се срещат с нови бизнес партньори, а най-умните иноватори излизат на сцената. С повече от 2200 изложители и лектори като Арнолд Шварценегер и Парис Хилтън, тазгодишното изложение за потребителска електроника (CES) в Лас Вегас се очертава като най-голямото бизнес изложение в САЩ от 2020 г. насам.

Няколко марки на CES 2023 демонстрират начина, по който AI данните могат да предвидят нуждите на потребителите у дома, в колата, дори докато спят, за по-добра оценка и помощ с интуитивна технология по всяко време на деня. Следващата стъпка в развитието на „несвързаните“ интерфейси е разработване на ориентирана към човека помощ с помощта на изкуствен интелект.

ASLEEP Sleeptrack AI е самопровъзгласила се за единствена в света AI система за сън, базирана на звука от дишането на спящия. Лесно интегрирана в продукти, които потребителите вероятно вече имат в спалнята си, като смарт телевизор, мобилно приложение за смарт телефон и интелигентни светлини и високоговорители, ASLEEP следи съня и коригира настройките на стаята през цялата нощ в зависимост от дишането и движенията на потребителя. ASLEEP предоставя персонализиран отчет за съня въз основа на модела на съня на потребителя, когато свързан смартфон е поставен до леглото на потребителя за една нощ. Връзката със Smart TV автоматично изключва телевизора, когато собственикът заспи, и може също така да предостави подходящо приспиващо съдържание, след като анализира времето, необходимо на потребителя да заспи. Свързването на ASLEEP към интелигентни светлини и високоговорители му позволява да регулира осветлението и успокоява алармата за по-плавно събуждане.

Интелигентна възглавница за движение от Nose Metal може да подобри почивката през нощта. Възглавницата разпознава звуците от спящия, например хъркане, усеща позицията на главата му и се самокоригира с помощта на надуваеми въздушни възглавници, за да отвори дихателните пътища на спящия, да намали хъркането и да подобри съня. Този неинвазивен продукт използва AI система за обучение за адаптиране и рутинно приспособяване към моделите на сън и проблеми като хъркане на потребителя, които могат да бъдат анализирани с помощта на приложение, което събира данни за съня. Възглавницата с интелигентно движение е носител на наградата за иновации на CES през 2023, 2022 и 2020 г.

Интелигентните светлини на Nanoleaf научават как да се включват и изключват само когато потребителите се нуждаят от тях. Nanoleaf представя Sense Plus Smart Light Switch и Sense Plus Smart Wireless Light Switch на CES. Използвайки вградени сензори за движение, анализирайки околната светлина и прилагайки Nala Learning Bridge на Nanoleaf, системата се адаптира към осветлението на дома и домакинските процедури, за да включва и изключва интуитивно осветлението в цялата къща, денем и нощем.

Технологиите за интелигентен дом се усъвършенстват и не само се приспособяват към начина на живот на потребителите, но подобряват и улесняват дните и нощите им.