AI-conic – направен от изкуствен интелект

Kaffa Roastery в Хелзинки разкрива AI-conic: първата в света смес от кафе, проектирана от AI.

от Redlink
AI-conic – направен от изкуствен интелект

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Генеративният AI бързо променя всяка индустрия и храните и напитките не са изключение. Сега във Финландия се появява нещо, за което се твърди, че е първата в света смес от кафе, създадена с помощта на изкуствен интелект. Работилница за печене на кафе в Хелзинки се обръща към AI, за да разработи уникална смес от кафе, съчетавайки най-новата технология за машинно обучение с традиционния занаят за печене на кафе.

Новата смес AI-conic е създадена чрез сътрудничество между Kaffa Roastery и Elev Consulting - местна фирма, специализирана в AI приложения. Kaffa предоставя данни за своите най-продавани смеси, които Elev въвежда в голям езиков модел. След това AI анализира данните и предлага оптимизирана смес от кафе, съчетаваща зърна от Бразилия, Гватемала, Колумбия и Етиопия.

AI-conic подчертава потенциала на генеративния AI да разтърси разработката на продукти. Технологията предоставя дори на най-малките марки инструменти за изследване и развитие, които някога са били изключително достояние на корпоративните гиганти. Производителите на кафе, производителите на бира и други производители вече могат да увеличат човешките си умения и опит с огромните аналитични възможности на бот — което им позволява да изненадат и зарадват клиентите с решения, за които може би не са и мечтали сами.