Словашката агенция Triad спечели Grand Prix на Effie Europe Awards 2020

McCann World Group e Effie агенция на годината 2020 в Европа

от Redlink
Словашката агенция Triad спечели Grand Prix на Effie Europe Awards 2020

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Победителите в наградите Effie Awards Europe за 2020 г. бяха обявени на виртуалната церемония по награждаването на 14.01.2021 г. McCann World Group спечели наградата Агенцията на годината, а TRIAD Advertising от Словакия грабна Grand Effie с изключителната си кампания „Спестовна терапия“ за VUB Bank.

Effie Europe 2020 присъди 35 трофея на 23 агенции от 13 държави в цяла Европа. Победителите бяха избрани от международно жури от старши представители на агенции и клиенти, съпредседателствани от Клаудия Кун, мениджър за изграждане на марка и интегрирана комуникация в Procter and Gamble и Брайън Маккартър, Главен стратегически директор, EMEA в Ogilvy. В журирането на 1-ви кръг от България участваха Зорница Тодорова- Advertising Sales Director на New Age Media Bulgaria/CineWorld Group, Валентина Белчева - Head of Marketing Southeast and Central Europe на Sanofi Consumer Healthcare Bulgaria и Мария Гергинoва – управляващ директор на Mindshare Bulgaria. Силвия Костова – началник управление „Корпоративни комуникации и маркетинг“ на Пощенска Банка представяше България в журито на Best of Europe на Effie Europe 2020.

McCann World Group беше отличенa с титлата Агенция на годината за 2020, спечелвайки осем трофея - 3 бронзови, 3 сребърни и 2 златни - за кампаниите на Tele2, Aldi, Help for Heroes и Teva Pharmaceuticals в Русия, Ирландия и Велиокобритания.

Хариът Сингх, главен стратегически директор на McCann World Group, коментира: "Това е огромно постижение. Въпреки огромните предизвикателства през 2020 г. нашите стратегически екипи остават устойчиви, напълно фокусирани да предоставят ефективна и значима работа за нашите клиенти. Ние сме абсолютно развълнувани от това, че успяхме да запазим позицията си на номер 1 в Европа с още едно рекордно представяне. Ефективността е критичната мярка за стойността на нашата работа и тези награди са особено важни, защото те отбелязват истинското, измеримо въздействие – нещо, с което ние постоянно се ангажираме. Нашите партньорства с клиентите, основани на силна споделена култура на доверие и сътрудничество, са в основата на това постижение. За нас е чест да споделим тази награда с нашите клиенти и нашите екипи, особено на фона на предизвикателните условия, в които всички работим."

Престижната награда Grand Effie 2020 за изключителна работа бе връчена на TRIAD Advertising за кампанията им „Спестовна терапия“ за банката VUB. Това е първото Grand Effie за Словакия, а освен него кампанията на VUB Bank донесе на Triad и златна Effie Europe награда в категорията Positive Change Europe/Social Good:Brands.Кампанията се фокусира върху това хората да пестят пари, като същевременно популяризират спестяващите продукти на банката. Марката третира неспестяването на пари просто като още един лош навик и предлага обратна терапия, при която можете да се пристрастите към спестяването. Силната творческа идея, стратегически подход и всеобхватния медиен микс включващ телевизия, онлайн видео, социални медии, PR и специален plug-in за интернет браузъри водят до фантастични резултати. В резултат на кампанията, словаците спестяват 3 пъти повече средства от предходната година, преизпълнявайки зададените цели със 150%, а броят отворени спестовни сметки надвишава целите с 50%. Рекламата на VUB Bank е три пъти по-позната в сравнение с тази на конкурентите ѝ, а инвестицията в телевизия е намалена наполовина спрямо предишната година.

Hélène Dusseaux, старши директор Изграждане на брандове и комуникация в Procter & Gamble, която ръководи заседанието на голямото жури, заяви: „Особено тази година беше важно журито на Grand Effie да отпразнува идеи, които работят, като проява на подкрепа и насърчение за нашата индустрия. При награждаването на Grand Effie журито искаше да признае високия калибър на творчеството, но и неговия положителен обществен принос. Справяйки се с опасностите на прекаленото и импулсивно пазаруване, тази кампания помогна на хората да развият по-здравословни финансови навици. Комбинацията от тези два аспекта, добри за бизнеса и за обществото, накара ефективността на тази заявка да се издигне на върха."

Пълният списък на наградените кампании може да видите тук.

Европейските награди Effie се организират от Европейската асоциация на комуникационните агенции (EACA) в партньорство с Procter & Gamble, European Interactive Digital Advertising Alliance (EDAA), Европейския съвет на издателите, Adforum.com и Viva Xpress Logistics.