Седмица 38 – по-силна от 2020 година

Текст: Елица Павлович; Радостина Лилова от Redlink
Седмица 38 – по-силна от 2020 година

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Телевизионната гледаемост за периода 20-26 септември е по-висока от миналогодишната, като почивният ден се пада в средата на работната седмица и затова повечето хора са предпочели да не пътуват и са прекарали голяма част от времето си пред телевизора.

Това личи не само от видимо по-високия среднодневен рейтинг на 22 септември, но и от факта, че няколко от топ предаванията за седмицата са излъчени именно в сряда.

На първите позиции в топ 25 предаванията са предаванията на бТВ, следвани от тези на Нова, като очаквано лидери са сериалите и риалити форматите, а сред най-гледаните програми попадат само вечерните емисии новини. Това подреждане се различава от интереса към новините през цялото лято, когато новинарските емисии и публицистичните предавания заемаха голяма част от класацията с топ предавания.

Рейтингите на предаванията във вечерните часове показват голям и постоянен зрителски интерес. Рейтингът на „Игри на волята“ се връща към нивото от първия брой на предаването.

Сериалите също се радват на добър интерес, като на графиката се вижда, че широко рекламираният сериал „Татковци“ засега тръгва с по-малък зрителски интерес от конкурентните заглавия, но промени винаги са възможни.

Интересно е сравнението на най-гледаните предавания за всички зрители 4+ години и тези между 18 и 49 години. Не е изненада, че по-широката зрителска група гледат повече телевизия и съответно имат по-високи рейтинги за почти всички предавания. Изключенията са няколко – групата 18-49 години предпочита предавания в Нова телевизия, като „Игри на волята“ е фаворит сред риалити форматите, а „Братя“ сред сериалите. Също така по-младата група зрители гледа повече късната емисия новини, защото за централната те често не са се прибрали вкъщи.