Правителства в метавселената

Правителствата се присъединяват към метавселената, въвеждайки дигитален аналог на обществените услуги.

от Redlink , Източник: Wunderman Thompson Intelligence
Правителства в метавселената

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Вече е очевидно, че метавселената ще продължава да расте и да се развива, така че е обяснимо защо държавните власти се стремят да намерят гражданите там, където те прекарват времето си.

Сеул е първият голям град, който официално се присъединява към метавселената. Metaverse Seoul е дигитална платформа за обществени услуги, която включва виртуално кметство, обществени места за събиране и дигитални обществени услуги. Обявена през ноември, платформата е домакин за развлекателни и културни събития, и предоставя място за граждански жалби и услуги. Имерсивният портал ще бъде представен в новогодишната нощ на 2021 срещу 2022 година. По това време традиционната градска церемония по биене на камбаните в Bosingak ще се проведе едновременно във физическия и във виртуалния свят. Властите в Сеул смятат, че новото пространство ще подкрепи и икономическата, образователната и туристическата индустрия на града.

През ноември Барбадос обяви, че планира да отвори първото в света метавселенско посолство в „Децентраленд“. Малката островна държава подкрепя дигиталните постижения, официализира дигиталната валута през април тази година и има планове да разшири своите посолства до други виртуални платформи. Габриел Абед, посланик в Обединените арабски емирства, водещ прехода на нацията към метавселената, очаква, че това дигитално присъствие „...ни дава дипломатически паритет с по-големите нации и напълно имерсивен и всеобхватен начин да демонстрираме нашата култура и бизнес възможности“, казва той пред фондация Thomson Reuters.

Базовите обществени услуги се превръщат в дигитални активи за държави и правителства, което е показателно за повишеното внимание към онлайн начина на живот на хората и общностите. Кийт Картър, доцент в Компютърното училище на Националния университет на Сингапур, казва пред фондация Thomson Reuters, че присъединяването към метавселената „...е в най-добрия интерес на правителствата. Те трябва да следят тази вселена отблизо, защото виртуалният свят репликира живота и бизнеса“.

Градовете и по-малките нации правят първите си стъпки във виртуалния свят – ще последват ли други държави?