Първoто парче със звуци от растения

Subway представя едно по-различно грайм парче, насочено към поколението Z.

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Тази година Денят на земята (22 април) мина малко минорно, вероятно поради факта, че светът страда от здравната криза, но все пак имаше не малко инициативи свързани с планетата, като една от най-оригиналните представиха от веригата Subway във Великобритания и Ирландия.

Веригата за сандвичи привлече P Money и продуцентското дуо Star.One, известни в грайм жанра (направление на електронната музика, родено през 2000-те в Лондон с топ представители Stormzy и AJ Tracey) за едно по-различно парче, насочено към поколението Z. Или по-точно към тези негови представители, които са дълбоко загрижени за околната среда и все по-често хвърлят информиран поглед към съдържанието в чиниите си и избират ястия без месо, за да намалят негативния си отпечатък върху планетата.

Тракът „Vegang” популяризира ползите от веганството като се основава на звуците, които съставките, включени във веганското меню на Subway издават. Плант бейзд парчето е напълно в тенденцията за партниране на марки с музиканти като маркетингова стратегия с надежда, насочена към ефекта му в TikTok, където поколенето Z живее. Други с опит в това поле са Chipotle Mexican Grill например, които си партнираха с RZA за дигитален продукт, наречен Savor.Wars, а тези дни Michelob Ultra Pure Gold дебютира със сингъл в партньорство с колумбийския музикант Maluma.

Новото при Subway Великобриатния и Иралндия e прилагането на технологията PlantWave към кампанията. Subway съобщават, че Vegang е първото грайм парче, което съдържа звуци, издавани от истински растения. Те се основават на пренос на събрани от растенията специфични електроимпулси и превръщането им в аудиочестоти, които после влизат в студиото на артистите.

Резулатът е...cool, а агенцията, която стои зад криейтива е Above+Beyond. Кампанията включва и TikTok push и кратък филм за концепцията, който Subway споделя вече в Twitter, Instagram и Facebook. „Vegang“ ще се появи в стрийминга на Spotify през май.