За първи път в журито на Eurobest участва представител на българска агенция

Константин Трендафилов, основател и творчески директор на Human, е избран за член на журито на Eurobest 2023

от Redlink
За първи път в журито на Eurobest участва представител на българска агенция

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Eurobest представи професионалистите, одобрени да оценят и наградят най-добрите и ефективни комуникационни кампании в Европа за 2023 година. Това са 94 водещи специалисти от индустрията, от 21 държави на Стария континент, които ще се съберат в Лондон по-късно тази година, за да определят новите носители на наградите Eurobest.

За първи път представител на българската комуникационна индустрия ще заеме почетното място на член на журито на Eurobest. Константин Трендафилов – основател и творчески директор на Human, един от най-награждаваните творчески директори в България, ще има възможността да оценява заявките в конкурса Eurobest 2023 в секцията Film Craft.

Константин коментира номинацията си за член на журито: „Вълнувам се от възможността за първи път да представлявам българска агенция в журито на Eurobest, тъй като това ме доближава до целта ми – да покажа, че българските криейтиви заслужават място на европейската сцена. Надявам се моят принос да е в това повече български творци да оглавяват журита в бъдеще. Като част от Film Craft журито тази година, се надявам да видя идеи, които не могат да бъдат предложени от Chat GPT, ще се оглеждам за човешкия принос в заявките."

В журито на Eurobest 2023 се откроява името и на друг българин. Александър Калчев, творчески директор на DDB Paris, е определен за председател на журито за категории Outdoor и Direct. През 2022 година Александър сподели своя богат професионален опит като председател на журито на Творческия конкурс в рамките на ФАРА.

Сред глобалните брандове, които ще се включат в журито на Eurobest 2023, са adidas, Google и Mars Wrigley. Представители ще има и на други платформи и компании – Artisans du Film, Bayer, Prime Video и Warner Music Group. При холдингите могат да се срещнат имена като BBDO, Dentsu, Forsman & Bodenfors, FCB, Havas, Leo Burnett, Ogilvy, Mullenlowe, Publicis Worldwide и Wunderman Thompson, а от независимите мрежи от агенции: Edelman, Jung von Matt, Serviceplan и Wieden+Kennedy.

Заявки за участие ще се приемат до 19 октомври, четвъртък. Повече информация можете да откриете на официалния сайт на Eurobest.