Седмица 44 и есенният телевизионен сезон

Много високи седмични рейтинги и поглед върху втория месец от есенния ТВ сезон.

Текст: Елица Павлович; Радостина Лилова от Redlink
Седмица 44 и есенният телевизионен сезон

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Средните рейтинги на телевизиите през седмицата от 26 октомври до 1 ноември са рекордно високи за есенния телевизионен сезон и се приближават до нивата в края на извънредното положение през пролетта. Миналата година в същата 44-та седмица средните рейтинги са били много подобни, така че причините за този ръст не са само в специфичната ситуация в страната, но и в големия интерес на зрителите към предаванията и сериалите, които в момента са в развитие.

Сред топ предаванията новинарските емисии на Нова и бТВ са на първите места и само Кошмари в кухнята има сравними с тях резултати. Всички други топ предавания имат по-ниски рейтинги, тъй като новините са в центъра на вниманието на зрителите. В останалите предавания в класацията няма изненади, като bTV Action успява да влезе в класацията на най-гледаните 25 предавания с футболна среща с българско участие.

Разгледани като тренд през октомври, повечето предавания показват възходящ тренд на гледаемост. Игри на волята и Маскираният певец достигат нивата от предишния есенен сезон. Възходящ тренд имат Фермата и Masterchef, но все още не достигат най-високите си резултати от предишните излъчвания. По-слабо се представят All Inclusive и Откраднат живот по Нова телевизия, но това се дължи най-вече на факта, че пролетният им сезон съвпада с карантината и големия ръст на гледаемост през пролетта. Постепенно се увеличава аудиторията на новия сериал Братя, на Шоуто на Николаос Цитиридис в новия му формат и на двете нови предавания по БНТ, макар че те имат ниски рейтинги. Шоуто на Слави Трифонов продължава да губи от аудиторията си.