Седмица 43 – „Игри на волята“ във възход

За поредна седмица риалити форматът е много успешен и добавя нова аудитория след старта си.

Текст: Елица Павлович; Петя Розева от Redlink
Седмица 43 – „Игри на волята“ във възход

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Средноседмичните рейтинги за периода 24 – 30 октомври са стабилни, но без ръст и все още са под тези от миналата година, когато в сила бяха частични ограничения, свързани с пандемията.

Разликите в гледаемостта между двете години са видими в сравнението по часове – вижда се как миналата година има доста висока гледаемост през целия ден, като разликата във вечерните часове е по-малка, но през деня e доста видима, когато учениците учеха ротационно и заради хоум офиса.

Топ програмите за зрители 18-49 години имат един ясен лидер и това е „Игри на волята“. Рейтингите му са много по-високи от на второто предаване в класацията и е очевидно, за поредна седмица, че този сезон на риалити формата е много успешен и добавя нова аудитория след старта си.

Подреждането на топ програмите на зрителите над 4 години има по-различна логика, като там несменяем лидер е музикалното предаване на бТВ „Гласът на България“ и тук прави впечатление, че излъчващото се на гърба му „Звездите в нас“ слиза все по-надолу в класацията. На топ пет позициите са традиционно централните новини и позиционираното до тях предаване „Защо, господин министър?“, както и турския сериал. „Игри на волята" и тук е на висока позиция и с много добри рейтинги, като „Фермата“ е много близо като резултати.

Непосредствено след първите шест предавания – всички те излъчващи се в най-гледаното време или прайм тайм, на седма позиция е „Стани богат“. Подобно на миналата зима, предаването става все по-гледано със застудяването на времето и по-ранното прибиране вкъщи. Макар да се излъчва преди новините, тоест малко рано за работещите хора, предаването е успяло да постигне рейтинг по-висок от „С Рачков всичко е възможно“ и „Звездите в нас“, а също така и доста по-добри резултати от публицистичните предавания на двете телевизии, което показва умората на зрителите от политиката. Излъчващото се на гърба на „Стани богат“ предаване „Голямото преследване“ дори не попада сред топ предаванията.

Разгледани в развитие, предаванията показват същите тенденции – възход на „Игри на волята“, стабилно високи резултати на „Гласът на България“ и постепенното налагане на „Стани богат“ над конкурента му в същия часови пояс.