Седмица 4 – грип и убийство

Гледаемостта за периода 22 – 28 януари запазва нивата от началото на годината за цялата телевизионна аудитория над 4 години, като спрямо миналата година е леко надолу.

Текст: Елица Павлович; Петя Розева от Redlink
Седмица 4 – грип и убийство

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Гледаемостта за периода 22 – 28 януари запазва нивата от началото на годината за цялата телевизионна аудитория над 4 години, като спрямо миналата година е леко надолу.

Грипната ваканция и едно убийство са довели до необичайно лидерство сред топ програмите – новинарските емисии на бТВ и Нова телевизия в сряда вечер са най-гледаните предавания за седмицата. Това е феномен поне в рамките на година назад. Новините често са сред топ програмите, но рядко след пандемията има такова натрупване на аудитория – ако се съберат процентите зрители в сряда и като се има предвид, че двете емисии се излъчват в идентичен час излиза, че всеки четвърти българин над 4 годишна възраст е бил пред телевизора. В челната петица остават предаванията „Защо, господин министър?“, където обяснимо е гостувал здравният министър проф. Христо Хинков, също и играта в прайм тайма на бТВ „Кой да знае?“ и „Стани богат“. Това е доста добро постижение за „Стани богат“, чиито рейтинги не винаги са стабилни, но през зимата хората се прибират у дома по-рано и бТВ остава лидер в ранните вечерни часове за цялата аудитория над 4 години.

Любопитен факт е, че и в класацията с любими предавания за по-младите зрители на възраст между 18 и 49 години на първо място също е новинарска емисия – тази на Нова телевизия в четвъртък. На второ място е „Кой да знае“ по бТВ. И за всички зрители над 4 години, и за тези 18-49 години, в класацията присъства сериалът „Вина“ по БНТ, като за по-младите зрители подобно на миналата седмица сериалът има почти идентичен рейтинг с емисията новини на БНТ, излъчвана непосредствено преди него. Българският сериал е класиран на 15 място и това е много добро постижение, потвърждаващо още веднъж предпочитанието на аудиторията към българско съдържание.