Реклама на Mini с кучета е лидер по ефективност

Излъчената през септември в кината в UK реклама на автомобили Mini с кучета е най-ефективната кино реклама на месеца и сред най-ефективните в UK изобщо.

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Марката автомобили Mini обича кучетата, също както повечето хора, затова кампанията й на кучешка тематика е най-ефективната кино реклама за месеца, след като резултатите й показват силна емоционална реакция и нарастващ интерес към широката гама автомобили на марката.

Създадена от Brooklyn Brothers в партньорство с Dogs Trust, 30-секундната реклама се излъчва специално с филма Paw Patrol: The Movie в кината миналия месец (септември). Рекламата на Mini твърди, че „кучетата обичат Мини“ и „Мини обича кучета“, тъй като косматите четириноги са показани как тичат и си играят в шоурум с различни модели на Mini. Кампанията включва и дигитална кампания и клипове в радио.

Използвайки данните от Marketplace, проучването на Kantar „The Works“ установява, че рекламата е в топ най-харесвани 2% от всички реклами в Обединеното кралство за изразителност или степен, в която предизвиква интуитивни емоционални реакции върху лицата на зрителите, докато гледат рекламата.

„Данните на Kantar показват, че най-ефективната реклама е съобразена с контекста, в който ще бъде преживяна.“, обяснява Лин Дийсън, ръководител на отдела за творчески постижения на Kantar в Обединеното кралство.

„Почитателите на киното са пленена публика, която чака да бъде забавлявана ​​и това предлага рекламата на Mini. Тя предизвиква много емоции по лицата на хората, което е от ключово значение за спечелването на внимание и създаването на спомени."

Пандемията миналата година принуди кината в Обединеното кралство да затворят, намалявайки общите приходи за годината със 76% - до £296,7 милиона от £1,25 милиарда, според британската киноасоциация. В момента след вдигането на мерките публиката се връща в кината и Mini се възползват за организиране на по-сериозна кампания, тъй като досега те никога не са присъствали толкова значимо в кино.

Медийната агенция Wavemaker им препоръчва партньорството с Paw Patrol: The Movie като продължение на кампанията им в телевизия, която е насочена изцяло към електрическия модел автомобил на марката. Рекламата за кино е за по-широка гама автомобили и е насочена както към семейната публика с деца, така и към любителите на кучета, които са основната аудитория на филма.

Резултатите от кампанията са проверени през специално създадена на сайта на Mini секция или „кучешки хъб“. Така се вижда, че интересът на любителите на кучета е насочен основно към по-просторните модели на марката, подходящи за по-големи породи кучета.

Кампанията на Mini в кината има много по-дългосрочни ефекти върху марката от първоначално предвидената малка, тестова медийна кампания. След разглеждане на резултатите на вътрешна среща е решено, че Mini има амбициозната задача да стане първата в света компания за автомобили, отговорна към собствениците на кучета. Шоурумите на марката ще станат по-гостоприемни за четирикраки любимци, като стопаните им ще могат да ги водят със себе си на тест драйв. Проучванията показват, че по време на пандемията над 3.2 милиона домакинства в Обединеното кралство са си взели домашен любимец и много от тях са млади хора. Това дава на марката уникална възможност да стигне до нова аудитория.

А всичко започва с една реклама в кино…