PR Приз 2024: вдъхновяващо признание за PR професионалисти

Публичното представяне на участващите кампании ще се проведе на 18 и 19 май, а на 22 май ще се проведе традиционният PR фестивал на тема “PR и технологии: Балансът на силите” и официалната церемония по връчване на наградите „PR Приз“ 2024.

от Redlink
PR Приз 2024: вдъхновяващо признание за PR професионалисти

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

През 2001 година БДВО създава първия конкурс за PR постижения в България – „PR Приз”, който ежегодно се провежда с първия PR фестивал в страната. През последните 23 години „PR Приз“ категорично се утвърждава сред комуникационната общност като най-престижния и доказан конкурс за постижения в PR бранша. Широкият му, междусекторен обхват, високите стандарти на журито от доказани, мултидисциплинарни лидери в професията и уникалния формат на традиционните публични представяния-защити на всяка кандидатура пред публика със свободен достъп правят конкурса без аналог не само в България. „PR Приз“ е изключително висока летва, той е истинската арена, на която ежегодно и буквално очи в очи се изправят най-добрите PR, маркетинг и комуникационни експерти, за да си сверят часовниците един с друг.

В тазгодишното издание на конкурса, освен традиционните, „PR Приз“ включва и две напълно нови категории, посветени на комуникационните проекти с ефективни действия и измерими резултати в сферата на ESG. Практиците ще се надпреварват за отличия в категориите “ESG комуникационен проект за подобряване на качеството на околната среда/устойчиви екологични проекти” и “ESG комуникационен проект за подобряване на качеството на живот в обществото”. Чрез тези категории гилдията се фокусира върху насърчаването на устойчивите екологични проекти, както и върху различни аспекти на социалната отговорност, включително равенството, разнообразието, образованието, здравето, социалната справедливост и общественото благосъстояние.

"PR Приз” е уникална възможност за експертите да се запознаят с най-добрите практики в областта на комуникациите в България – тенденции, иновации и практическото им приложение в индустрията. Конкурсът е бенчмарк за нивото на индустрията в страната, защото дава реална и обективна възможност за измеримост чрез съпоставка на собствените постижения спрямо най-добрите в бранша. Кампаниите и проектите се оценяват от компетентно жури, съставено от познати лидери с най-високи професионални стандарти.

Тази година председател на журито е Иван Янакиев – председател и член на Управителния съвет на БДВО, собственик и основател на Propaganda Group – мрежа от бизнеси, работещи в екосистема от независими организации, които си сътрудничат помежду си.

В състава на журито са:

Доцент Марина Стефанова е зам. декан в Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Тя е директор на магистърската програма „Отговорно и устойчиво управление“ и управител на ESG Lab и ESG Academy. Председател е на Асоциацията на специалистите по устойчивост;

Д-р Мария Николова

е главен асистент в катедра „Медии и обществени комуникации“ (катедра на ЮНЕСКО по медийна и информационна грамотност и културни политики за устойчиво развитие) в Университета за национално и световно стопанство;

Калина Петкова - Лидер глобални комуникации за България, Албания, Северна Македония и Косово в Шнайдер Електрик;

Ива Григорова – директор PR Бизнес в MSL, Publicis Groupe България;

Катя Василева - разпознаваем глас от ефира на БНР. Автор и водещ на отличения два пъти подред с PR Приз 2021 и 2022 “257 podcast“

Ивайло Георгиев - Ръководител Устойчивост, връзки с институциите и комуникации в „Аурубис България“, част от международната група Aurubis AG.

Тази година публичните представяния, запазена марка на конкурса, ще се провеждат целодневно на 18 и 19 май 2024г. в Международен център УниКредит Булбанк на ул. Аксаков 8, (на ъгъла с ул. Георги Ц. Раковски). Пълната програма на представянията на кампаниите от участниците е тук.

На 22 май 2024 в Planet Schwarz Tech Theater на бул. Черни връх 51 от 16:00 часа ще се проведе традиционният PR фестивал на тема “PR и технологии: Балансът на силите”, а от 19:00 часа ще бъде официалната церемония по връчване на наградите „PR Приз“ 2024.

Българското Дружество за връзки с обществеността (БДВО) организира този емблематичен конкурс, който не само отличава най-добрите в индустрията, но и служи като платформа за обмен на опит, вдъхновение и професионално развитие. Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО) е най-големия хъб на практически PR опит в страната. Най-голямата и най-стара браншова организация в сферата на комуникациите е единствената в България, която обединява широката професионална общност от всички бизнес сектори, правителствени и неправителствени организации, медии, както и академичните среди. Това дава възможността за дългогодишен, задълбочен поглед и самочувствие за познания в областта на комуникациите в много прецизен детайл от всички сектори на икономиката и обществото. БДВО е трибуната на PR практиките в страната, където практици, академици и дори студенти преплитат опит и познания, за да оставят своя принос за развитието на професията и утвърждаването на добрия й имидж чрез високи професионални и етични стандарти.