Победителите в KIAF 2023

Grand Prix за "Carol for Charity" и Saatchi & Saatchi Ukraine, две сребърни награди за български агенции

от Redlink
Победителите в KIAF 2023

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

24-ият международен фестивал на рекламата в Киев (KIAF) обяви имената на победителите в 13-те си конкурса и 143 категории. KIAF 2023 беше посветен изключително на социално значими комуникации. Да направим света по-добро място е основното послание, което фестивалът носи на творците по целия свят.

1 025 кандидатури от 33 държави се състезаваха за наградите, които бяха оценени от пет международни журита с 41 опитни и титулувани рекламисти от 25 държави. Участниците от 32 държави: Австралия, Азербайджан, Белгия, България, Канада, Чили, Хърватия, Чехия, Естония, Финландия, Франция, Грузия, Германия, Великобритания, Унгария, Исландия, Италия, Казахстан, Латвия, Литва, Холандия, Норвегия, Полша, Словакия, Словения, Испания, Швеция, Украйна, Обединени арабски емирства, Великобритания, Узбекистан и Венецуела получиха общо 175 награди и 162 заявки бяха селектирани в шортлиста на фестивала.

Списъкът на победителите може да бъде намерен тук.

Голямата награда: Grand Prix на KIAF 2023 бе присъдена на кампанията на Saatchi & Saatchi Ukraine за Министерството на външните работи на Украйна Carol for Charity".

Това е история за преосмислянето на световноизвестната украинска коледна песен "Щедрик", известна на Запад като Carol of the bells, за да помогне на украинските деца, за които се грижи фондация "Олена Зеленска".

Две български агенции са отличени със сребърни награди на KIAF 23.

Това са gutsandbrainsddb с кампанията им за McDonalds Happy Meal, наградена със сребро в категорията DIRECT CAMPAIGNS на секцията SOCIAL GOALS CONTESTS в конкурса CHILDREN: HEALTH/SAFETY/HAPPINESS/.

Кампанията има за цел да научи децата на съпричастност и че споделянето наистина е грижа. Повечето деца имат доста играчки. Играчката Happy meal е само една от многото, а кампанията помага на следващото поколение да бъде малко по-отворено към споделяне.

Другата българска сребърна награда е за Noble Graphics и кампанията им за Пиринско "Помощ на железен кон" отличена в категорията Activation Campaigns на конкурса PROSPERITY: ECONOMIC GROWTH, INNOVATIONS в секцията SOCIAL GOALS CONTESTS на KIAF 23.

Това е поредното международно отличие за Noble Graphics за тази кампания след сребърната награда от ADCE Awards 2022 и бронза от Golden Drum 2022.

В шортлиста на KIAF 2023 са включени още две кампания от България. Това са "Колекцията от антивоенни плакати" на Fine Acts и "Не всеки иска да ви помогне" - Telegram стикери за безопасна комуникация на бежанци изложени на риск да станат жертви на трафик на хора" на Direct Media Kres за Animus Assosiation.

.