Marathumb – движи се повече, отколкото скролваш

Спортната марка Saucony предизвиква потребителите на телефони да тичат по-далече, отколкото скролват.

от Redlink
Marathumb – движи се повече, отколкото скролваш

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Според проучване, поръчано от марката за спортно облекло Saucony разстоянието, на което средностатистическият човек в САЩ движи палеца си над екрана, е 78 мили – това са три маратона, състоящи се в скролване. Приканвайки потребителите да заменят времето за скролване на екрана с време за движение, Saucony стартира Marathumb Challenge (предизвикателство, наречено на комбинацията от думите за маратон и палец).

Потребителите започват предизвикателството с изтегляне на специално приложение, което следи техните стъпки и разстоянието, което скролват. За потребителите на Android приложението може да извлича действителни показатели от техните телефони и да сравнява разстоянията за ходене и бягане със скролиране в реално време. Тъй като iOS не предоставя достъп до необходимите данни, приложението ще сравни стъпките на потребителите на iPhone със средно националното разстояние, скролване за ден и седмица.

Първото седмично предизвикателство стартира на 22 януари 2024 г., а Marathumb Challenge ще продължи шест седмици. За всяка седмица потребителят, който успее да измине по-голямо разстояние в движение, отколкото чрез скролване, отключва код, който може да бъде осребрен за награда. Наградите варират от безплатна шапка Saucony до код за отстъпка от 20%.

Превръщайки една отрезвяваща статистика – 78 мили скролване – в мотивация да „оставите телефона и да се затичате“, Saucony се докосва до колективното безпокойство относно прекарването на повече време пред екраните, отколкото е полезно. Повечето хора биха искали да възстановят баланса на връзката си с технологиите - не на последно място, за да подобрят психическото си благосъстояние.