Кой избира какво да гледаме – скоро самият телевизор

С нарастващия брой ТВ канали и стрийминг платформи, изборът на зрителите става труден, затова Samsung разработва вгрдена в смарт-телевизорите платформа – включително с платени препоръки.

от Redlink
Кой избира какво да гледаме – скоро самият телевизор

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Големият ръст на стрийминг платформи с реклама (AVOD), добавени към тези с абонамент и линеарната телевизия, води до „парализа на избора“ у телевизионните зрители. Директорът на продуктовия маркетинг на Samsung Ads смята, че е време рекламите с препоръки да се намесят и точно това прави платформата Samsung TV Plus.

Екосистемата на стрийминг платформите, финансирана от реклами, се разраства експоненциално, чрез услуги като Pluto TV, Tubi и Xumo – толкова много, че зрителите се нуждаят от допълнителна помощ, за да намерят най-доброто и подходящо съдържание. Услугите за стрийминг са поканени да си купят по-видими места в клиентското изживяване (CX) в платформата Samsung TV Plus, за да привлекат по-добре вниманието към своите услуги и предавания.

Проучване на Now показва, че 49% от зрителите в Обединеното кралство прекарват толкова дълго време в търсене на съдържание, че в крайна сметка не гледат нищо, което прави откриваемостта „голям проблем“ за рекламодателите, борещи се за внимание. Междувременно, според проучване на Ipsos, 75% от зрителите разчитат на своите смарт телевизори да им помогнат с откриваемостта и препоръките. Изглежда, че „безкрайните опции“ просто „затрупват“ зрителите, така че Samsung дава приоритет на откриваемостта в последния си редизайн на началния интерфейс на екрана.

„Ние се подготвяме за този бум на все повече приложения, финансирани от реклами, тъй като тази област става все по-натоварена“, казва Минай Буи, продуктов маркетинг директор на Samsung Ads. „Как да помогнем както на рекламодателите, така и на потребителите, да намерят правилното съдържание или да намерят точните потребители, които да гледат това съдържание?“

Буи ръководи екипите за продуктов маркетинг в Европа и Азиатско-тихоокеанския регион. В сегашната си роля тя въвежда новата гама смарт телевизори на Samsung, които разполагат с възможности за препоръки за съдържание, които могат да бъдат спонсорирани от рекламодатели. „Страхотно е, че рекламното изживяване вече може да се свърже с откриваемостта“, казва Буи.

Новият формат е по-всеобхватен и има достъп до повече данни за различни групи потребители, казва Буи. Занапред, когато Samsung „мисли за това как да създава продукти, както потребителският интерфейс, така и начинът, по който се предлагат рекламните продукти, ще бъдат насочени към откриваемостта“, казва тя. Буи намеква, че има и още разработки на продукти, които се стремят да разрешат „парадокса на избора“.

Samsung TV Plus има сделки за съдържание с предавания, сред тях American Idol, Hell’s Kitchen и Planet Runway. „Инвестираме много време и ресурси в изграждането на наши собствени и управлявани от нас канали“, казва Буи.

„Става все по-важно да имате собственост върху съдържанието“, добавя тя. „Имаме голям обхват и собствена услуга, поддържана от реклами и притежаваме собствена телевизионна операционна система. Това ни дава видимост от край до край върху това, което се случва на екрана.“ Производителите на устройства като Samsung могат да осигурят „холистичен поглед... в свят, в който има все повече фрагментация и на агенциите и рекламодателите им е трудно да разберат какво се случва през тези различни канали.“

Буи отхвърля идеята, че Samsung подобно на Roku ще върви към създаване на оригинално съдържание. „Произвеждането на собствено съдържание е напълно различно от придобиването на съдържание – изисква се различна нагласа и друг фокус по отношение на фирмените ресурси и набор от умения.“