KIAF 2024 приема заявки за участие

Ранният срок за подаване на заявки в киевския международен рекламен фестивал 2024 е 1.03.2024 г.

от Redlink
KIAF 2024 приема заявки за участие

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Киевският международен фестивал на рекламата (KIAF) е най-престижният и водещ рекламен фестивал в Украйна, който е платформа за креативни идеи и иновативни решения в света на рекламата от 2000 г. Международния фестивал KIAF е отворен за участници от цял свят, с изключение на страните на агресора. Ежегодното събитие включва над 700 кандидатури от водещи комуникационни агенции от Европа и целия свят, обединявайки повече от 100 уважавани международни съдии. Тази година фестивалът отбелязва своята 25-годишнина и се провежда в рамките на Ukrainian Creative Stories.

За първи път след пълномащабната инвазия в Украйна, Киевският международен рекламен фестивал открива кандидатури за цялата си конкурсна програма.Фестивалът е отворен за участници от различни сектори на рекламния и комуникационния пазар, включително рекламни агенции, независими творци, рекламодатели, медийни компании, както и професионалисти в производството, медиите, PR, дизайна и други творчески области от целия свят.

Конкурсната програма на KIAF е разделена на 4 блока, всеки от които включва 41 конкурса и общо 446 категории, които отразяват ключовите направления в рекламната и творческата индустрия:

CREATIVE COMMUNICATIONS се фокусира върху големи творчески идеи в различни дисциплини.
CRAFT / TECHNOLOGY е признание за творчески постижения и блестящо изпълнение в някои от ключовите сегменти на рекламния и комуникационния производствен процес.
SOCIAL GOALS CONTESTS ще награди и празнува кампании, които използват творчески комуникации, за да направят промени и да повлияят положително на света.
CLIENT'S VIEW награждава индустриални проекти и отличава креативността и оригиналността на комуникационното решение с отчитане на резултатите за решаването на бизнес задачи.

В конкурсната програма за 2024 г. ще има 7 международни състава на журита и 1 екип клиентско жури, сформирано от рекламодатели, което ще оценява заявките в блока Client's View. Състава на журитата е от водещи световни експерти в областта на рекламата, оценяващи творбите, като вземат предвид международните критерии за креативност на идеите и тяхното изпълнение.

"Реакциите създават емоции, емоциите създават истории" е мотото на тазгодишното събитие, отбелязващо творческите идеи, които провокират мощни освобождавания на хормони и благодарение на силата на рекламната комуникация променят света към по-добро.

Основни дати за KIAF 2024:
● Краен срок за ранни записвания – 1 март
● Редовен краен срок – 1 април
● Краен срок в последния момент – 26 април
● Съдийство – 6-15 май
● Обявяване на победителите – 30-31 май

Цялата информация относно процеса на регистрация е тук.