GUINNESS става официалната бира на Premier League

Двата бранда ще си партнират от сезон 2024/2025 и обещават страхотни емоции и изненади за феновете на качествената бира и класния футбол

от Redlink
GUINNESS става официалната бира на Premier League

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

GUINNESS ще бъде официалната бира на Английската висша лига от началото на сезон 2024/2025, заменяйки досегашния партньор Budweiser. Обяването на Guinness като официална бира на Висшата лига е първото глобално партньорство на марката във футбола. Guinness вече има дългогодишна връзка с ръгбито, като марката е официалната бира на ръгби турнира Six Nations.

Колаборацията между GUINNESS и Premier League - най-гледаното футболно клубно първенство на планетата, чиито мачове се излъчват в 900 млн. домакинства в 189 страни по целия свят - ще се стреми да вдъхновява по нов начин връзката между потребителите на двата емблематични бранда. Партньорството ще позволи на легендарния ирландски ейл да използва своята богата история и креативно позициониране, за да създаде забавни и ангажиращи изживявания за феновете на качествената бира и класния футбол.

Когато два толкова обичани бранда като GUINNESS и Premier League обединят сили, се получава един истински win-win за потребителите. Щастлива съм, че и българските фенове на Английската висша лига и на най-емблематичния стаут в света ще имат възможност да изпитат добавената стойност на това партньорство чрез различните активности, които сме планирали. Без да издавам подробности, ще кажа само, че най-големите късметлии ще могат да гледат двубои на живо от трибуните на големите английски грандове”, сподели Ралица Мишева, бранд мениджър GUINNESS в “Каменица” АД, част от Molson Coors.

През август GUINNESS ще стартира нова платформа, посветена на партньорството, в която феновете по целия свят ще могат да изживяват GUINNESS и Premier League заедно. Партньорството ще подкрепя и повдига духа на футболната общност както на терена, така и извън него и ще постави фокус върху насърчването на отговорната консумация на алкохол.
Това партньорство обединява две емблематични марки, които са обичани от общности по целия свят, и нямаме търпение да внесем още повече красота в играта с GUINNESS. Когато сезонът започне през август, GUINNESS ще надгради международното си наследство в подкрепа на спорта с тази нова кампания, насочена към милионите фенове, които се наслаждават на Английската висша лига по свой уникален начин по целия свят.“, заявява Стивън О’Кели, президент на Diageo за Европа.

Щастливи сме да си партнираме с водещия световен стаут GUINNESS, чийто екип постоянно ни показва иновации и креативност от световна класа и разказва истории чрез своя маркетинг в спорта. Очакваме с нетърпение да развиваме нашите дългосрочни отношения, които ще надградят възможността за гледане на футбол от Premier League в пъбове, барове и домове по целия свят и ще вдъхнат нов живот на магията, с която Английската висша лига е известна.“, допълни Уил Брас, главен търговски директор на Premier League.

Артър Гинес поставя началото на легендарния стаут бранд през далечната 1759 г. Той подписва договор за наем на прочутата пивоварна St. James's Gate в Дъблин за срок от 9000 години. Приготвен с помощта на четири натурални съставки - вода, ечемик (малцуван и печен), хмел и мая, GUINNESS е най-поулярният стаут в света. Емблематичната бира се произвежда в 49 страни и се продава в над 120. Брандът е собственост на Diageo, като в България разпространението на бранда се осъществява от “Каменица” АД, част от Molson Coors. У нас GUINEESS може да бъде намерен в кен 440 мл и наливно.