Фестивалът White Square запазва конкурсната си програма за 2022 година

Заради войната в Украйна фестивалът се провежда извън Беларус, срокът за подаване на заявки е удължен, обявен е и състава на международното жури за 2022 г.

от Redlink
Фестивалът White Square запазва конкурсната си програма за 2022 година

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

2022 г. се превърна в година на катаклизми за всички, включително и за рекламната и маркетинговата индустрия, агенциите и рекламодателите. Войната в Украйна допълнително влоши ситуацията за страните от региона. Mеждународният фестивал за реклама и маркетинг White Square обяви, че е против войната, срещу руската инвазия в Украйна и използването на територията на Беларус, където се намира фестивалът от 2009 г. насам. Предвид тези обстоятелства организаторите отложиха планираното провеждане на фестивала през юни 2022 г. в Минск и обявиха актуализиран формат и ново място на провеждането му.

Тази година White Square запазва само състезателната част от фестивала и отлага цялата си развлекателна и образователна част за по-добри времена. Според организаторите, запазването на конкурсната програма е изключително важно за представителите на творческите индустрии, за оценката на постиженията им и за проследяването на развитието на индустрията в новите реалности. Фестивалът White Square е международен фестивал от деня на основаването си и е отворен за участие на представители от всяка страна по света. Макар и традиционно провеждан в столицата на Беларус – Минск, международният фестивал за реклама и маркетинг White Square не е обвързан с конкретна географска локация и дирекцията на фестивала реши да открие допълнителен офис извън Беларус, където тази година ще се проведе журирането на заявките.

Организаторите на White Square решиха и да удължат крайния срок за подаване на заявки и да изместят обявяването на победителите за края на годината, за да предоставят на участниците допълнително време за подготовка и подаване на заявки. Новият краен срок за подаване на заявки за участие в конкурса е 29 ноември 2022 г., журирането ще се проведе през декември, а обявяването на победителите във фестивала ще се състои на 22 декември 2022 г.

Международният фестивал за реклама и маркетинг White Square представи и членовете на журито за 2022 г., което включва професионалисти на рекламния пазар от различни страни, получили множество награди от престижни световни фестивали, които споделят принципите за мир, равенство и обективност. Сред тях са Матиас Харбек - Creative Managing Partner, Serviceplan,който със своите 25 лъва в Кан и над 600 награди в индустрията е един ит най награждаваните творчески директори в Германия; Малек Гхораиб – Изпълнителелен Творчески директор на Leo Burnett Beirut, който според Big Won Report е най-награждавания Executive Creative Director в света за 2015г; Томазо Мезавиля - Executive Digital Creative Director, HAVAS MILAN; Виджей Ананд -Head of Creative, Managing Partner, VaynerMedia APAC и други професионалисти.

Пълният списък на журито може да видите тук. От България в журито участва Красимир Папазов – редакционен директор на redlink.bg. Членовете на журито ще бъдат разделени в 3 състава – Творческо жури, Маркетинг и дигитално жури, Жури за масови медии.

Пълната информация за конкурсните категории и таксите за участие може да намерите тук.