BAPRA Bright Awards 2023 отличи най-добрите комуникационни проекти в страната

Наградите бяха предшествани от ПР форум с международно участие на тема "Печелившата истина: нови възможности"

от Redlink
BAPRA Bright Awards 2023 отличи най-добрите комуникационни проекти в страната

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

За тринадесети пореден път снощи Българската асоциация на ПР агенциите (БАПРА) връчи годишните си награди за ПР постижения BAPRA Bright Awards. Отличени от международното жури бяха агенции и компании в 17 конкурсни категории.

Темата на наградите тази година беше „В светлината на истината“, с което асоциацията показва силата на честната и отговорна комуникация за постигането на отлични резултати в ПР.

Конкуренцията в някои от категориите беше изключително оспорвана, като в някои от тях имаше по повече от едно златно, сребърно или бронзово отличие, получили равен брой точки от журито.

ПР агенция на годината на BAPRA Bright Awards 2023 стана d:instikt, отличени с общо 11 награди, включително и 6 златни в различните категории на конкурса. На второ място в класацията е M3 Communications Group, Inc., а на 3-то агенцията Interimage. В категорията "Кампания на годината" златното отличие международното жури присъди на агенция d:istinkt за кампанията "Стратегия за устойчиво развитие на Yettel", със сребро бе отличена агенция PR Play за кампанията "Моето здраве е моя отговорност", а с бронз- d:istinkt за кампанията "Теленор става Yettel". Пълният списък с наградените може да видите тук.

За първи път от няколко години насам заедно с наградите се проведе и ПР форум на тема "Печелившата истина: нови възможности". Той беше със сериозното участие на международно признати специалисти като Андрю Джонсън - старши съветник в Rud Pedersen Public Affairs, Зофия Бугажна-Касдепке- съосновател на SEG Newgate CEE и главния творчески директор на Ketchum - Инди Селвараджа и с лидери на мнение от страната ни като Мартин Милиев от Publicis Groupe и Константин Христов от Sensika. Дискусиите бяха модерирани от Сирма Пенкова, редактор в Капитал, Бойчо Попов, главен редактор в Investor.bg и Десислава Стоянова, водещ на „Преди обед“ по BTV и основател на „Бъди гласът, който се отличава“.

Партньори на наградите BAPRA Bright Award бяха Hyatt Regency Sofia, група Hypnotic, Career show (на категориите Кампания за работодателска марка и Вътрешни комуникации), БАКА, IAB България и БФБЛ.