Любовта е мърлява в новата реклама на Plenty

Истината за семейните коледни сбирки и новите канони в категорията

от Redlink

Истината е, че Коледа с близките винаги е свързана и с цапане. Но макар и мърлява, си я обичаме. И няма друго място, където бихме искали да бъдем, освен със семейството си на Коледа. Plenty е популярна марка кухненска хартия, собственост на Essity (производителите на дамските хигиенни продукти Libresse). Отскоро марката се обслужва от агенцията AMV BBDO, която обслужва и Libresse. Първата създадена от AMV BBDO реклама за Plenty разчупва рекламните стереотипи за коледните празници и показва бъркотията и цапането при празничните семейни сбирки. Тази кампания не само показва една по-реалистична картина на семейните коледни тържества, но и задава една нова посока на марката, а и на цялата категория.
След десетилетия на безупречни, блестящи от чистота кухни и идеални семейства, беше време да спрем да демонизираме мръсотията или пък да ѝ се радваме, все едно е нещо хубаво. Plenty е първата марка, която възприема радикална честност и показва живота с най-близките ни такъв, какъвто той наистина е : мърляв, понякога дори откровено отвратителен. Но това е истинската любов: когато приемаш хората в живота си заедно с косвените щети, които те причиняват“ казва Мартина Пулоплати, Глобален Директор Маркетинг и Комуникации на дивизията на Essity за хигиенни продукти за дома.
Рекламата съдържа всички традиционни елементи на празничната коледна атмосфера: къщата е украсена, всички роднини са събрани у дома, облечени са с коледни пуловери, тече трескава подготовка за празничната трапеза. Но клипът показва една страна на празничните семейни сбирки, която обикновено не се показва в реклами, макар и да е до болка позната на всеки от нас: хаоса, бъркотията и мърлянето, което събирането на по-широкия семеен кръг неминуемо предизвиква. От „изненадата“ оставена от кучето под елхата, през бебешкото повръщане и разлятият сос, до изпуснатата на пода храна, злополуките и неловките ситуации, които не можеш да забравиш че си видял.
Режисьорът на рекламата, номинираният за Emmy Steve Rogers, казва: „ Чувствах, че Коледа рядко се представя такава, каквато наистина е и си помислих, че това е една чудесна възможност да бъдем малко по-честни. Най-странното е, че мнозинството от нас, независимо от цялата лудост на коледните семейни сбирки, всяка година се връщаме за още и още, в някаква мазохистична проява на любовта ни към семейството“.
Както подсказва и текста на песента от музиката към клипа – Love Hurts (Любовта боли) на Nazareth – празниците могат да тестват любовта ни към близките до краен предел. Но както се казва в рекламата на Plenty: „Любовта е по- силна от разлят сос и бебешко повръщане. Plenty също“.
Кампанията стартира на 15.11 и ще продължи 6 седмици в Обединеното Кралство, Ирландия и Франция в телевизия, социални медии, преса, дигитална реклама и реклама на местата на продажба. Част от кампанията в социалните медии ще окуражава хората да споделят своите #Xmess моменти, а през 2021 новата платформа на бранда Plenty ще продължи да се развива.