Кои са лекторите на ФАРА 2021?

Отворена е формата за акредитации за Фестивала

от Redlink , Източник: БАКА
Кои са лекторите на ФАРА 2021?

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Най-големият рекламен фестивал в България - ФАРА, се организира от Българската Асоциация на Комуникационните Агенции (БАКА) и цели да демонстрира постиженията на комуникационната индустрия в България и да отличи най-добрите рекламни форми и комуникационни кампании. ФАРА обединява в себе си конкурс на комуникационни идеи и лекционен панел с участието на уважавани международни лектори.

FARA UNUSUAL 2021 ще се проведе от 8 до 11 септември, като за първи път от 2000-та година насам, Фестивалът ще събере професионалистите от комуникационния бранш в столицата. Двадесет и първото издание на ФАРА се завръща след година пауза под мотото “Unexpect the expected”. Достъпът до събитието е с акредитации, които до 20 август са на преференциални цени.

Пълна информация за цени, срокове и условия за акредитации за събитието е тук.

Организаторът на ФАРА – БАКА, обяви имената на първите лектори в програмата на събитието, които ще са част от лекционния панел на ФАРА 2021 на 10 септември.

Александър Калчев – изпълнителен творчески директор на DDB Paris, българинът, спечелил с екипа си над 40 награди от Cannes Lions – еквивалентa на „Оскар” за рекламния бизнес. Само на 29 години, Александър Калчев става най-младият изпълнителен творчески директор в историята на DDB Париж, след като се присъединява към агенцията веднага след дипломирането си. През 2011 г. Александър е представен от списание Creativity в селекцията „Творците, които трябва да познавате“, а през 2014 г. e един от избраните за класа Young Guns 12 на ADC New York. По време на ФАРА Александър Калчев ще сподели уроците, които са го оформили като професионалист с множество отличия зад гърба си. Александър е участвал няколко пъти в журито на всички големи международни фестивали, включително Cannes Lions и D&AD, категория Film. Той уважава добрата, искрена работа, която говори сама за себе си. Темата на неговата лекция ще бъде „Няколко неща, които съм научил досега“, в която ще сподели детайли за идеите, рисковете и страха в работата на рекламистите.

Художникът Иван Мудов е вторият от обявeните лектори. Артистичната практика на Иван Мудов обхваща фотография, видео, пърформанс и инсталация. Работата му носи силен метафоричен заряд и поставя под въпрос мястото на съвременното изкуство в рамките на съществуващите системи на власт, социално-политическите и икономически условия. Иван Мудов има повече от 250 групови и самостоятелни изложби в цял свят. Работата му е представяна в Moderna Museet (Стокхолм), Cabaret Voltaire (Цюрих), Kunstverein Braunschweig (Брауншвиг), Manifesta 4 (Франкфурт), 52-то Венецианско биенале, 1-то Московско биенале и Museum Moderner Kunst Stiftung Ludwig - MUMOK (Виена).

Александър Варов - директор Продуктово портфолио и приходи на Нетинфо също ще е част от лекционния панел на ФАРА 2021 на 10 септември. Александър Варов е водещ експерт с над 20-годишен опит в изграждането на дигитални продукти и дигиталния маркетинг и с ключова роля в развитието на дигиталните медии и реклама в страната.