Джон Траволта и Самюел Л. Джаксън се събират в коледна реклама, 26 години след „Криминале“

Рекламата на Capital One е изпълнена с референции към култовия филм

от Redlink

Култовият филм „Криминале“ на Куентин Тарантино е източник на вдъхновение в новата реклама на американската финансова институция Capital One. Към Самюел Л. Джексън, който отдавна е рекламно лице на Capital One, тази Коледа се присъединява и ко-звездата му от „Криминале“- Джон Траволта. Без да влизат отново в ролите на Винсънт Вега и Джулс Уинфийлд и без директно споменаване на филма, рекламата на Capital One е изпълнена с референции към героите, култовите сцени и реплики от легендарния филм.

66 годишният Джон Траволта е работещ от вкъщи Дядо Коледа, който си посръбва млечен шейк, докато преглежда списък с подаръци, който включва и боло вратовръзки.

Още в тази първа сцена са заложени референции към „Криминале“ - 5 доларовия млечен шейк, който Траволта споделя с Ума Търман в „Джак Рабит Слимс“ и любимите вратовръзки на Винсънт Вега. Той е прекъснат от видео обаждане на Самюел Джаксън, известен като лице на Capital One, който му предлага апликацията за виртуални купони на финансовата институция. Джексън е облечен с тишърт с надпис, рефериращ към култовия им диалог от „Криминале“ за бургерите в Европа и „Роял със сирене“. В разговора между тях отново има реферецнция към героите им от „Криминале“, когато се оказва, че Дядо Коледа ще извади Джаксън от списъка на непослушните, само ако е престанал да употребява лошите думи, с които е известен във филма героят на Джексън – Джулс Уинфийлд. Рекламата завършва с легендарния танц на Траволта и Ума Търман- една от най-популярните филмови сцени на всички времена, но този път на фона на „Run Rudolf Run“ на Чък Бери, а партньорка на Джон Траволта е г-жа Коледа.

След ролите си в "Криминале", Траволта и Джексън имат само една съвместна поява на екран – през 2003г. в трилъра "Първично". Събирането им в коледната реклама на Capital One предизвика вълна от публикации в световните медии и хиляди коментари в социалните мрежи, където все пак преобладават позитивните мнения.