Изглежда имаш нужда от приключение

Новата туристическа кампания на Исландия трансформира домашните анцузи в туристически обувки

от Redlink
Изглежда имаш нужда от приключение Снимка: M&C Saatchi

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Туристическото бюро на Исландия Visit Iceland стартира нова международна рекламна кампания, насърчаваща хората да избягат от монотонността на ежедневието и да се впуснат в приключения из крaсивата природа на Исландия.

В продължение на повече от година светът е задушен от пандемични ограничения, но с възможностите за пътувания, които отново са на дневен ред, хората най-накрая могат да се измъкнат от коловоза на противоепидемичните мерки и да изживеят приключението, за което са мечтали и жадуват.

С новата си туристическа кампания Исландия ни уверява, че всеки копнеещ за приключения може да ги изживее пълноценно, като превърне старият си анцуг - типичното домашно облекло по време на локдауна, в туристически обувки.

Като част от новата рекламна кампания, промотираща туризма в Исландия, посетителите на страната наистина могат да направят точно това. Разположен на улица Рейнбоу в центъра на Рейкявик, попъп магазинът Sweatpant Boots ще бъде отворен през юли, предлагайки да превърне стария домашен анцуг в ексклузивни и уникални туристически обувки: Sweatpant Boots. Първите 100 туриста, които се появят на място след резервация на час, с валиден самолетен билет, показващ пристигането им в Исландия след 24.06.21г., ще видят старите си анцузи магически трансформирани в чифт туристически обувки, като от останалата материя ще им бъде изработена чантата, в която да ги съхраняват и занесат у дома. Туристическите обувки са произведени в партньорство с Will’s Vegan- устойчива и екологична марка обувки, а с дизайна и създаването на уникалните туристически обувки е ангажиран исландският дизайнер и основател на Another Creation - Ýr Jóhannsdóttir.
За тези, които все още не могат да стигнат до Исландия, e създаден специален уебсайт, който приканва всички да изпробват на практика чифт SweatpantBoots и да видят какви приключения ги очакват във всеки от седемте региона на страната.

Кампанията е създадена с помощта от агенциите M&C Saatchi London, SS+K New York M&C Saatchi Talk, Lida, M&C Saatchi Sports & Entertainment, Skot и Peel Iceland, в партньорство с продуцентската компания SKOT Productions. M&C Saatchi си партнира и миналата година с Promote Iceland, насърчавайки хората да изкрещят своите разочарования в кампанията „Изглежда се нуждаеш от Исландия“, завладяла всички световни медии.


В основата на кампанията е рекламен клип, изработен от продуцента Ásgeir Orri Ásgeirsson като музикален видеоклип на ексклузивната нова песесен на исландският рапър Cell7 - The Sweatpant Boot Song. Cell7 е пионер на исландската хип-хоп / рап сцена и e една от най-ярките й звезди. В клипа различни хора превръщат монотонността на ежедневните си дейности в забавни и вълнуващи моменти сред дивата природа на Исландия. Това е представено символично чрез противопоставянето на „анцузи“ и „туристически обувки“, т.е. - анцузи като удобен спътник у дома, който да бъде заменен с удобни и надеждни туристически обувки.

„Анцузите са символът на това как прекарахме пандемията. Те са идеални за една годината, която прекарахме затворени вкъщи, където най-голямото приключение е участието във видео разговор. Сега Исландия буквално превръща удобните ни анцузи в туристическите обувки, от които се нуждаем, за да излезем от зоните си на комфорт и да се насладим на всички невероятни преживявания, които сме пропуснали." казва Стиви Арчър, изпълнителен творчески директор на SS + K Ню Йорк.

Само за първите две седмици от представянето си клипът има над 2 000 000 гледания в YouTube. Международната рекламна кампания се провежда в САЩ, Великобритания, Канада, Германия, Дания и Швеция. Освен клипа, кампанията включва и предизвикателство в TikTok, популяризирано в Германия, но достъпно в целия свят. Ще има и персонализиран Snapchat AR филтър, който превръща обувките ви в турисически и ще ви транспортира до различни региони на Исландия.