Подплънка превръща всеки сутиен в симулатор за обучение в самодиагностиката на рак на гърдата

Тайландската марка бельо Sabina и агенцията VMLY&R Bangkok спасяват животи с Breast Cancer Simulator Pad

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Ракът на гърдата е най-често срещаният рак при жените и водещата причина за смъртност от рак сред жените в Тайланд и по света, а ранното му откриване може да спаси живота на повече от 8000 тайландски жени, които умират от това заболяване всяка година. Според Американското онкологично дружество, когато ракът на гърдата се открие рано и е в локализиран стадий, 5-годишната относителна преживяемост е 99%. Усъвършенстваните методи за изследване на гърдите обаче не са достъпни за всички жени, тъй като са скъпи и изискват посещение в добре оборудвана болница. Ето защо, в много части на света най-добрият и най-достъпен метод за ранното откриване на рак на гърдата са собствените ръце на жената. На практика обаче жените не знаят как се усеща при допир раковата бучка, което води до ниска степен на откриване, като проучванията показват, че само 20-30% от тайландските жени извършват правилно и последователно самоизследване на гърдите си.

Като водеща марка за бельо, предоставяща висококачествени сутиени на тайландски жени в продължение на почти три десетилетия, тайландската мрака Sabina се стреми да премахне животозастрашаващия риск от рак на гърдата, като направи самоизследването на жените в Тайланд по-лесно и по-ефективно. Съвместно с агенцията VMLY&R, водещата тайландска марка за бельо Sabina създават революционния Breast Cancer Simulator Pad, който превръща всеки сутиен в симулатор за откриване на рак на гърдата.

Създадена от VMLY&R в партньорство със Sabina, първата в света подложка за симулиране на рак на гърдата е разработена с Thanyarak Breast Center в болница Siriraj, Банкок, като се използват медицинските данни за симулиране на усещането за ракови бучки, тъй като те най-често се появяват в гърдата. Жените могат да поставят подложката във всеки сутиен, който притежават, за да разберат какво трябва да търсят, когато извършват самопреглед на гърдите си.

Пуснат на Световния ден за борба с рака (4 февруари), Breast Cancer Simulator Pad е първият по рода си продукт, който понастоящем се предлага безплатно онлайн и в 542 магазина на Sabina в Тайланд при закупуване на всеки продукт на Sabina на стойност ฿1500 (USD$45) до 31 октомври 2023 г. Марката също така възнамерява да разшири дистрибуцията в партньорските молове в страната, като се стреми да произведе над 35 000 подложки за симулиране на рак на гърдата през 2023 г., за да повиши осведомеността и да стимулира действия за спасяване на живота на жени в цялата страна. Sabina и VMLY&R в момента работят по съвместна регистрация на патент за продукта.

Юпин Мунцинг, главен изпълнителен директор на VMLY&R Thailand, каза: „Заболеваемостта от рак на гърдата в Тайланд се е удвоила през последните 15 години. Всяка година Сабина провежда своята кампания Sewing Cup Sewing Heart, дарителски проект, който ангажира организации и доброволци да шият гръдни протези за пациенти в нужда с осигурен комплект за шиене. Тази година имахме възможност да се включим и решихме да отидем крачка напред, като разработихме идея за превенция, която не само да повиши осведомеността, но и да предостави истинско решение за ранно откриване. Нашият екип работи неуморно, за да разбере необходимостта и да преодолее предизвикателствата на недостъпността на скрининга на гърдата в Тайланд, работейки в тясно сътрудничество с Thanyarak Breast Center, за да придобие пълно разбиране за рака на гърдата, за да гарантира ефективността на продукта за обучение на потребителите относно самоизследването на гърдата. Като агенция ние винаги се стремим да използваме креативността, технологиите и културата, за да създадем свързани марки, които носят стойност за нашите клиенти и оказват влияние върху света, и ето я и първата в света подплънка за симулиране на рак на гърдата, която има потенциала да промени или дори спасете живота на жените по целия свят!“