bTV Media Group отпразнува 22 години от своето създаване и силния пролетен сезон

На 1 юни бТВ отпразнува 22 години от създаването си със събитие, на което представи добрите резултати от пролетния сезон.

от Redlink
bTV Media Group отпразнува 22 години от своето създаване и силния пролетен сезон

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

На 1 юни през 2000 година започва излъчването на предавания в ефира на първата българска частна национална телевизия, а днес компанията притежава шест ТВ канала, пет радио станции, редица дигитални платформи и бранд за киноразпространение. На същата дата, 1 юни, празнува своя 16-ти рожден ден и радио N-JОY – част от медийната група и една от най-големите музикални радиовериги в страната.

Двата празника медията отбеляза на корпоративно събитие със служителите на двете компании, на което представи резултатите на пролетния сезон и новите дигитални проекти, които са част от портфолиото на медийната група. Водещите също представляват двете празнуващи медии – от страна на bTV Новините Виктория Готева, а от радиото Генчо Генчев, известен като Инспектор N-JOY.

„Най-големият подарък е възможността да празнуваме с тези, които горят и вярват най-много в това, което правим - нашите служители. Именно те са тези, без които не би било възможно да изградим доверието, което зрителите гласуват на bTV вече 22 години в телевизионния ефир. Те са тези, без които радио N-JOY не би се превърнала в една от най-слушаните музикални станции за последните 16 години. Гордеем се с високите резултати, които постигнахме през пролетния сезон и продължаваме да инвестираме в локално съдържание и дигитални проекти“, споделя по повода г-н Мартин Швехлак, Главен изпълнителен директор на bTV Media Group и bTV Radio Group.

След старта на пролетния телевизионен сезон на 14 февруари и до края му на 22 май (финала на Hell’s kitchen) бТВ е най-гледаната телевизия за зрителите на възраст над 4 години, за които се отчитат рейтинги от пипълметричната система. Данните са базирани на аудиторен дял – тоест процент от телевизионните зрители, избрали да гледат дадения ТВ канал. Сред топ предаванията за същата възрастова група вечерните новини на бТВ традиционно са най-предпочитаната емисия, новинарския сайт btvnovinite.bg показват нарастване на потребителите с 11% от началото на годината (данни Gemius), а преглежданията на конкретни страници (page views) са се увеличили с 64%.

бТВ завършва пролетния сезон с отлични резултати за риалити форматите и развлекателните предавания в прайм тайма. С много силен старт и финал, „България търси талант“ е рамо до рамо с „Като две капки вода“ – любимите предавания на всички българи. „Стани богат“ е пример за успех в специфичен час на деня – преди вечерните новини – и е първото предаване в този часови пояс, което задържа рейтинги, позициониращи го сред топ предаванията на пазара. „Ергенът“ веднага намери своя лоялна аудитория, която задържа високите рейтинги и интереса към предаването, което е третото най-гледано за сезона.

Сериалът „Мен не мислете“ в най-гледаното вечерно време е нова стратегия за този времеви сегмент, замествайки турския сериал, който от години събира голяма аудитория пред екрана. Тази стратегия се оказва печеливша, а със силния старт на „Съни бийч“ бТВ задържат първото място в рейтингите на сериалите в прайм тайм.

И тази година, за своята 22-ра годишнина, 1 юни, bTV отбелязва Международния ден на детето и в ефира на телевизията. Водещият на предаването „Tази сутрин“ Златимир Йочев е асистиран от млад „колега“, а централната емисия е представена от Виктория Петрова и Юксел Кадриев в компанията на малки ко-водещи. През целия ден лица на bTV Новините показваха свои снимки от детството с пожелание за усмихнат и весел празник на малките и пораснали деца.