„Вечните“ и Lexus: вечното търсене на място за паркиране

Кумейл Нанджиани е звездата в новото рекламно партньорство на Lexus и Marvel Studios

от Redlink
Кумал Нанджиани е звездата в новото рекламно партньорство на Lexus и Marvel Studios Снимка: Lexus/PRNewswire

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Toyota, собственик на марката Lexus, е изключителният автомобилен партньор на новия хитов епичен екшън със супер-герои от Вселената на Marvel „Вечните“ (The Eternals), в който се появяват и флагманският седан на Lexus - LS 500 и изцяло новият луксозен кросоувър NX. „Вечните“ на Marvel Studios е вълнуваща история за нов екип от супер герои, които са живели тайно на Земята в продължение на хиляди години. След събитията от „Отмъстителите: Краят“, неочаквана трагедия ги принуждава да излязат от сенките, за да се съберат отново срещу най-древния враг на човечеството: девиантите. Филмът е режисиран от Хлоуи Жао, която влезе в историята като първата цветна жена, спечелила „Оскар“ за най -добър режисьор. Във филма участват Анджелина Джоли, Кумейл Нанджиани, Джема Чан, Ричард Мадън, Лорън Ридлоф, Брайън Тайри Хенри, Салма Хайек, Лия Макхю, Бари Киган, Дон Лий и Кит Харингтън. „Вечните“ на Marvel Studios излиза по кината (включителни и в България)на 5 ноември 2021 г. и ще бъде първия филм от вселената на Marvel от началото на пандемията, който ще се показва ексклузивно в киносалони за минимум от 45 дни.

Lexus стартира мащабна маркетингова кампания в партньорство с Marvel Studios,
в основата на която е видеоклипа "Място за паркиране", режисиран от братята Антъни и Джо Русо,които са режисьорите и на 4 филма от Вселената на Marvel, включително и "Отмъстителите:Краят".

„Когато обичащ нещо, го пазиш“ казва супер героинята Тенос ( в ролята-Анджелина Джоли) в трейлъра на „Вечните“. Именно това прави за своя блестящ нов спортен седан Lexus IS 500 F SPORT Performance друг от супер-героите от филма – Кинго, в чиято роля е Кумейл Нанджиани (станал известен като Динеш от сериала на HBO “Силициевата долина“). Кинго на Нанджиани търси подходящо място за паркиране на своя спортен седан, докато градът около него е погълнат от разрушителна епична битка. Героят на Нанджиани среща различни ежедневни проблеми, като объркващи знаци за паркиране, бавно движещи се пешеходци и хора, които са паркирани двойно докато неговите партньори супер-герои го очакват да се включи в битката за спасяването на Земята.

"Има естествена синергия между Marvel Studios и Lexus. Ние сме готови на всичко, за да доставим невероятни преживявания", каза Виней Шахани, маркетинг вицепрезидент на Lexus. „Изключително сме развълнувани да се обединим с„Вечните“ и Marvel Studios, за да покажем нашия собствен супергерой - първият V8 IS 500, който въвежда новата Lexus F SPORT Performance Line."

С тази кампания Lexus цели да достигне специално до потребителите от Gen Y на възраст между 30 и 40. Освен основния клип, кампанията включва и 30-секундна телевизонна версия на рекламата, кампания в дигитални и социални медии, специални събития и активации, фокусирани върху дилърите.

"Ние сме развълнувани да си партнираме с Lexus, за да дадем на зрителите ранен поглед към един от новите ни герои, Kingo на Кумал Нанджиани, в действие. Творческата кампания на Lexus е подходящо епична, предоставяйки същата комбинация от действие, зрелище и хумор, които нашите фенове ще видят и във филма “, казва Минди Хамилтън, главен изпълнителен директор, глобални маркетинг партньорства в Marvel Studios.

Това не е първото партньорство на Lexus с Вселената на Marvel. Преди пускането на „Черната пантера“ през 2017 г., марката създаде персонализирани модели автомобили, тематизирани около филма, заедно с нов графичен роман от Marvel Custom Solutions, който интегрира автомобила LC 500 в историята.

Други производители на автомобили също се опитват да задълбочат връзките си с холивудски франчайзи, тъй като киносалоните се отварят отново, а студията насочват все повече пари за популяризиране на новите заглавия. Съперникът на Toyota - Hyundai има договор със собственика на Marvel Studios - Disney, който използва супер герои от „Локи“, „Соколът и зимният войник“ и „WandaVision“ като основна част от маркетинга на Hyundai 2022 Tucson през 2021 г.