StuBru: Липсваш ми, непознати

Кампанията на белгийската младежка радиостанция напомня какво ни е липсвало по време на локдауните

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Безспорно предизвиканите от пандемията локдауни лишиха хората по целия свят от възможността да общуват с приятелите си, близките и познатите си. Освен с тях, локдаунът лиши всички и от възможността да се срещат и с непознати. Това е в основата на идеята на бруталната кампания на младежката белгийска радиостанция StuBru,посветена на завръщането на много обичаните и силно липсващи на младежите през последната година и половина популярни белгийски музикални фестивали. Кампанията приветства завръщането на фестивалите и показва трудностите, които забраната на големите музикални събиия и социалното общуване на тях е причинила на слушателите на StuBru.

Създадена от агенцията MUTANT Антверпен, кампанията „Лиспващ ми, непознати“ възпява по брутален начин, навлизайки в не много лицеприятни детайли, случайните фестивални срещи, които се случваха и ще се случват отново, след като COVID ограниченията започнаха да отпадат с напредването на ваксинациите.

Серията от три клипа, режисирани от Анджело Черисара от продуцентската компания HAMLET, показват аспекти на случайните срещи с непознати, които дори не сме и подозирали, че биха могли да ни липсват: физическо докосване с непознат, безсмислени разговори и запознанствата само за една нощ с усещането, че „няма да има значение на сутринта“. Във всеки от клиповете чуваме мислите на героите, когато се оказват твърде близо до случайни непознати, а кадрите на общуването са нетипично брутални за реклама, но същевременно привличат хипнотично вниманието и зрителите не могат да отклонят поглед.

Режисьорът Анджело Черисара коментира: „Когато четях сценария, първото нещо, за което ми напомни гласът зад кадър, беше слушането на аудиогид, описващ картина, но тъй като това е филм, можем да накараме очите на зрителя да гледат натам, накъдето искаме да гледат. И така, камерата се фокусира на два преплетени езика, следва полета на слюнката и задълбава в космите на ръката. Всички тези неща действат така, сякаш имат гравитация, която привлича очите ни към тях. Причината за отблъскване сега стана причина за привличане."

Джейсън Фелстед, съосновател и изпълнителен продуцент на Hamlet, добавя: „През последната година и половина в Белгия беше въведена нова дума, която се превежда като „гладен за кожа“. Това ни показват толкова трогателно тези филми: всички ние, и особено младите, жадувахме докосване, дори със случайни непознати и много ми харесва начина, по който MUTANT превръщат това чувство в кампания. В същото време филмите ни карат да се чувстваме леко неудобно и това, мисля, беше великолепно изпълнено от Анджело в първия му проект с нас. "