Snoop Dogg участва в новите реклами на Corona

Хубавият живот и рапърът обединяват всички продукти в портфолиото на марката на пазара в САЩ

от Redlink
Snoop Dogg участва в новите реклами на Corona

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Под марката Corona в САЩ се продават бирите Corona Extra, Corona Light, Corona Familiar, Corona Premier, Corona Refresca, а от началото на годината към тях се добавят и газираните ниско-алкохолни напитки Corona Hard Seltzer. Всички продукти на марката се произвеждат в Мексико от Constellation Brands, и се внасят и маркетират на американския пазар от същата компания. Марката Corona е най-обичаната бирена марка в САЩ и е на 1-во място сред вносните бири там през последните 20 години. Освежаващият вкус и безгрижното поведение на Corona Extra се налагат като предпочитани от американските потребители от 1981 насам с помощта на дългогодишната кампания на марката „Намери своя плаж“.

2020 година е сложна за маркетинга на Corona, не само заради пандемията и икономическите последици от нея, а и заради ПР кризата породена от съвпадението на името на марката с това на смъртоносния вирус, поставил света под карантина. Затварянето на производствените мощности през април от мексиканското правителство, като част от противоепидемичните мерки в страната, допълнително затруднява ситуацията. Маркетинговите активности на компанията по налагането на новата линия газирани ниско-алкохолни напитки Corona Hard Seltzer със слогана „Акостираме скоро“, стартирали в началото на годината, предизвикат вълна от негативни реакции по време на разгара на пандемията в САЩ. Компанията обявява, че клиентите ѝ разбират, че няма връзка между продуктите ѝ и вируса, но въпреки това мнозина считат, че марката злоупотребява с пандемията. Въпреки това, по данни на Constellation Brands, продажбите на Corona на топлия пазар в САЩ се увеличават с повече от 17%. Новата кампания на марката отчита пандемичните реалности, но се концентрира около едно по-позитивно послание, което резонира добре у хората, залeти от вълни мрачни новини в последните месеци.

Семейството марки на Corona си партнира с рап-звездата Snoop Dogg, който става рекламно лице и персонифицира посланията на марката, за да представи "La Vida Más Fina," - първата кампания за цялата серия продукти на марката. Посланието на кампанията: "La Vida Más Fina"(хубавият живот) е реплика на написаното на етикета на всяка бутилка бира Corona -„La Cerveza Más Fina,"(най-добрата бира). Интегрираната маркетингова кампания показва свеж поглед към лайфстайла на Corona и придава един по-оптимистичен тон на марката, с който тя не само комуникира добре познатата бира Corona Extra, но и представя новите попълнения в портфолиото – ниско-алкохолните газирани напитки Corona Hard Seltzer и други иновации.
„Хубавият живот“ (" La Vida Más Fina“) окуражава хората, споделяйки фундаменталната истина, че много повече радост и удовлетворение от живота може да получиш само с промяна на гледната си точка. „Не можеш да избираш всичко в живота, но все още можеш да избереш да откриваш хубавата му страна. С всичко, което се случва в света в момента, това е гледна точка, която хората наистина биха се радвали да чуят. И партнирането ми с марка като Corona, за да окуражим хората да намират повече радост в живота, това е La Vida Más Fina." казва Snoop Dogg в съобщение до медиите по повод старта на кампанията.

"Чрез новата кампания искаме да подчертаем тези аспекти от живота, които винаги са и ще бъдат важни: да правиш това, което те кара да се чувстваш добре, с хора които са ти близки и да се наслаждаваш на момента, докато го изживяваш. А кой може да представи тази концепция по-добре от Snoop Dogg“, казва Анн Киган, вице-президент бранд маркетинг на Corona. "La Vida Más Fina" е продължение на гордото наследство на марката: оценяването на това, което имаш, пускането по течението и изборът да гледаш на живота откъм светлата му страна. Тези вярвания са дълбоко присъщи както на марката, така и за Snoop Dogg, и именно те са универсалните ценности, които ще добиват все по-голямо значение в живота на потребителите, считат от Corona.

Освен с музикалната си кариера, Snoop Dogg е известен и със собствената си линия продукти от канабис Leafs by Snoop. Това не е първият път, в който Snoop Dogg се ангажира в реклама на напитка -през 2011 година той участва в реклама на Colt 45, като впоследствие води и дело за процент от приходите на марката, след продажбата на нейната компания-производител Pabst през 2014 г. В началото на 2020 Snoop Dogg участва и в рекламата на популярното в Австралия и Нова Зеландия приложение за доставка на храни и напитки Menulog.

Работата по кампанията е ръководена от агенцията MullenLowe LA, започва в началото на годината, но е прекъсната заради пандемията и неочакваните ѝ културни последствия. Със завръщането на професионалния спорт – категория отдавна подкрепяна от Corona - марката вече е готова да сподели своята освежена гледна точка със света. Любопитно - рекламата не е адаптирана към днешните изисквания за социална дистанция и започва с кадри от плажен бар, на който никой не носи маска и не спазва дистанция от метър и половина. Кадрите са заснети в Лонг Бийч, Калифорния и Тулум, Мексико, като част от тях са заснети още преди пандемията.

"Хубавият живот“ е интегрирана кампания, включваща всички социални канали на марката, специална GIPHY библиотека, дигитална реклама, ПР и няколко 15 и 30-секундни телевизионни реклами, които ще се излъчват по време на плейофите и финалите на NBA. За да покаже разнообразни гледни точки, кампанията скоро ще включва и други известни личности, които ще споделят своето виждане за La Vida Más Fina.