Седмица 29 – рейтинги и топ предавания

Вирусът и протестите задържат високи нива на гледаемост, нетипични за сезона. Как изглеждат топ програмите без Нова и бТВ.

от Redlink
Седмица 29 – рейтинги и топ предавания

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

През изминалата седмица средните рейтинги и нивата на гледаемост се качиха доста над референтните стойности от миналата година. Ясно се вижда, че през 2019 година седмицата е с низходящ тренд, типично за лятото, ваканциите и хубавото време. През 2020 обратното, тревожните новини държат хората у дома и пред малкия екран.

Повишение има не само в рейтингите за седмицата, но и в среднодневните стойности, които са видимо над миналогодишните във всички часове на деня.

Топ програмите на седмица 29 спрямо седмица 28

Новините продължават да са най-гледаното предаване в ефира, като рейтингът им спрямо предишната седмица се повишава. Интересът към политическата ситуация в страната веднага е повишил гледаемоста на Репортерите в бТВ, които влизат в топ програмите. По-дългото време пред телевизора се показва и във високите рейтинги на новостартиралите сериали по Нова и бТВ, които веднага са събрали голяма аудитория.

Какво се гледа извън Нова и бТВ

Традиционно топ програмите са доминирани от Нова и бТВ, поне на първите 20-30 позиции. Какво се гледа най-много извън двата национални канала? Очаквано, в класацията на останалите телевизии доминира БНТ. Рейтингът на емисията По света и у нас е по-нисък от този на новините на конкурентните две телевизии, но достатъчен, за да води убедително в алтернативната класация. На второ място е предаването Панорама, обяснимо с оглед ситуацията през изминалата седмица. Филмите, намерили място в класацията, са главно популярни заглавия от близкото минало, които хората гледат не за първи път, но със сигурност това е съзнателно направен избор в полза на познати филми. БНТ присъства в класацията главно с публицистика и документални предавания, тъй като това е основно съдържанието, което хората търсят там, а филмите се гледат по кабелните канали в групите на Нова и бТВ. Сред топ предаванията намира място и шоуто на Слави Трифонов.