Седмица 25 – нищо освен футбол

Текст: Елица Павлович; Радостина Лилова от Redlink
Седмица 25 – нищо освен футбол

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Рейтингите през седмицата 21-27 юни отбелязват нов рекорден спад, като са на най-ниско ниво за годината. В сравнение с миналата година резултатът също е много нисък, но през 2020 по това време все още имаше голяма несигурност и активното ваканционно лято започна по-късно, което личи и по ниските рейтинги след 30-та седмица. В този смисъл вече се завръщаме към нормалния живот.

Намалението в средните рейтинги се отнася до всички големи телевизионни групи на пазара, включително и онези, които излъчват мачовете от Еврото.

В класацията на топ програмите се вижда ясно отлива на зрители, като преобладаващият брой програми са с по-нисък рейтинг спрямо миналата седмица. Разбира се това не се отнася до мачовете, които директно влизат в топ предаванията, както и футболните студиа по БНТ и Нова. През миналата седмица по Нова телевизия се излъчиха доста срещи от Еврото и това е повлияло и на резултатите на другите предавания наоколо – виждаме малък ръст в следобедния и късния новинарски блок. В бТВ има отлив от централната новинарска емисия и по-високи рейтинги на късната – това е нормално за летния период, когато хората са навън до по-късно.

БНТ и Нова си оспорват първенството в рейтингите на мачовете от европейското първенство, но критерият тук е не коя телевизия е по-предпочитана, а коя среща е по-интересна. Засега най-високи рейтинги имат срещите между Португалия и Германия на 19ти юни и Белгия – Португалия на 27ми юни. Изглежда Португалия се очертава като фаворит на българските зрители.

На фона на рейтингите на мачовете всички други програми се представят доста по-зле, като рейтингите им се запазват почти същите, с малки девиации нагоре или надолу.