Първата нова реклама на Coca Cola след карантината

Заснета дистанционно, модулна, дигитална, адаптивна за нуждите на различни пазари - кампанията отразява новия маркетингов подход на компанията

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

С първата си реклама, произведена след началото на пандемията, Coca Cola възпявава преоткритата радост от споделянето на трапезата с любимите хора и отдава дължимото на позитивните аспекти от социалната изолация. От компанията споделят, че тъй като храната е неделима част от ДНК-то на марката, подчертаването на тази автентична връзка е изключително подходящо за днешните времена, в които хората по света прекарват повече време заедно у дома, в приготвяне и споделяне на ястия.

Клипът „Великото ястие“ включва 13 реални домакинства: семейства, двойки и съквартиранти, от осем страни. Всички те приготвят и споделят домашно приготвени ястия заедно с ледена Coca Cola, като нагледно демонстрират автентичността на обвързването на марката с храненето. Участниците в клипа сами приготвят и поднасят храната, използвайки собствените си рецепти. Войсовърът, с гласа на актрисата Soleil Patterson, ни припомня как карантината ни е дала възможност да осъзнаем кои са истински важните неща в живота, да се преоткрием и да оценим това, което винаги сме имали: прекарването на време с близките ни хора, да готвим и да се храним заедно. Музиката към клипа е песента Sabali, от номинирания за Grammy албум “ Welcome to Mali “на дуото Amadou & Mariam.

Клипът е създаден от агенцията Anomaly и е режисиран от известната режисьорка Kim Gehrih -многократно награждавана, включително и за работата си с Lybrese\Bodyform. Реализацията на проекта: от заданието до първото излъчване, отнема само 12 седмици. От Anomaly в Ню Йорк са подбрали дистанционно домакинствата в Орландо, Шанхай, Лисабон, Киев, Лондон, Мумбай и Мексико Сити. Осем местни снимачни екипи, които също са подбрани дистанционно, са изпратени в домовете на участниците, спазвайки стриктни COVID предпазни мерки. Клипът е заснет по време на карантината, едновременно в осемте града, като продукцията е координирана изцяло дистанционно с помощта на видео-конферентна връзка между базираната в Лос Анджелис режисьорка Gehrih, базираният в Лондон оператор James Laxton и екипите на агенцията и Coca Cola от Лондон, Атланта и Мексико Сити.

Клипът се излъчва в Съединените Щати от началото на юли, и освен там ще се използва и в Германия, Испания, Франция, Мароко, Индия и повечето азиатски страни през следващите месеци.

С „Великото ястие“ стартира глобалната кампания на Coca Cola „Заедно е по-вкусно“ – първата кампания за марката, разработена от Anomaly. Подходът с ангажирането на истински хора и истинските им семейства е използван и за създаването на фотографии и допълнителни видео материали, които ще се използват в различни канали, включително външна реклама и реклама на местата на продажба по целия свят. Кампанията включва интегрирана програма, състояща се от новия клип, инициативи за подкрепа на местни ресторанти (стартирала вече и у нас) и партньорство с Disney. Тази модулна дигитална кампания е създадена с идеята екипите на компанията по света да могат да я локализират и използват нейните елементи съобразно индивидуалните пазарни нужди и използваните на различни пазари платформи. „Заедно е по-вкусно“ е най-новият пример за обявения от Coca Cola нов подход за по-ефективно използване на маркетинг инвестициите за постигане на по-силно въздействие и по-голямо покритие.