Седмица 9 – рейтингите тръгват нагоре

Средноседмичната гледаемост за периода 27 февруари – 5 март е най-високата за годината досега.

Текст: Елица Павлович; Петя Розева от Redlink
Седмица 9 – рейтингите тръгват нагоре

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Средноседмичната гледаемост за периода 27 февруари – 5 март е най-високата за годината досега.

Заслугата е на групата на Нова телевизия, която в последните седмици, след началото на пролетния ТВ сезон, отбелязва много добри резултати, които дори надминават миналогодишните.

В подреждането на топ програмите няма големи изненади. Сравнението между рейтингите за цялата телевизионна аудитория над 4 години за последните две седмици показва ръст на интереса към „Като две капки вода“, които продължават да са начело на класацията с видимо по-добри резултати от всички други предавания.

С приближаването на изборите се наблюдава обясним интерес към публицистичните предавания. Голям ръст има в гледаемостта на „Защо, господин министър?“ с гост служебния министър на енергетиката Росен Христов. На шесто място в класацията влиза предаването на Нова телевизия „Изборът на България: Въпрос на парламент“. Това предаване е на трето място по гледаемост за аудиторията между 18 и 49 години, което потвърждава големия интерес на аудиторията към политическото съдържание – дори сред хората в активна възраст, които се приема, че се информират повече от дигитални източници. Националният празник 3-ти март обяснява и доброто класиране на „Неразказано в историята“.

Рейтингите само на публицистичните предавания показват същия интерес и водещите заглавия имат ръст през последната седмица.

При предаванията от прайм тайма или в най-гледаното време – девиациите са по-малки. Зрителите са лоялни и следят епизодите. Вижда се нарастващ интерес към „Кошмари в кухнята“ и лек спад в рейтингите на „Сървайвър“ след стартовия епизод. Все пак за повечето формати това е едва началото, така че предстои да се види как ще се развие сезонът.