Седмица 8 – пролетта започна

„Като две капки вода“ остава абсолютен фаворит на зрителите.

Текст: Елица Павлович; Петя Розева от Redlink
Седмица 8 – пролетта започна

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Средноседмичните рейтинги за периода 20-26 февруари са идентични на тези от предходната седмица, като са под нивата от миналата година. Седмицата отбелязва началото и на последните формати от пролетния сезон, като пролетното време навън също е фактор за по-ниска гледаемост, както се вижда и в този период.

„Като две капки вода“ остава абсолютен фаворит на зрителите над 4 години и рейтингът му е видимо по-висок от този на следващото по гледаемост предаване от новия сезон – Hell’s Kitchen. Запазват високите си нива на зрителски интерес новините по бТВ, турският сериал и „Стани богат“. В горната половина на класацията са повечето формати от пролетния сезон, които стартираха през последните седмици, както и сериалите. Силните уикенд заглавия „Жокерът“ и „Бързи и яростни“ очаквано са се представили много добре.

През седмицата стартираха и останалите предавания от новия сезон. Нито едно не успява да се доближи до „Като две капки вода“ като рейтинги. Все пак се вижда, че например интересът към „Сървайвър“ в някаква степен зависи от паралелното предаване по другата телевизия и на гърба на Hell’s Kitchen се представя по-добре, отколкото на гърба на „Като две капки вода“. От друга страна „Ергенът“ например има много лоялна аудитория и на практика идентични рейтинги за трите излъчени предавания, което подсказва, че зрителите на формата получават това, което очакват. Съответно Hell’s Kitchen е доста по-гледан в понеделник, когато паралелно тече „Сървайвър“, а във вторник интересът се измества към „Ергенът“ и Hell’s Kitchen губи аудитория.

„Като две капки вода“ се очертава фаворит на сезона и е интересно да се види развитието му през годините. Очевидно риалити форматът е намерил вярната формула за привличане на интереса на зрителите и стартът му през този сезон е най-успешният в дългата история на предаването.