Седмица 3 – без зима и без промяна

Сред топ програмите за всички зрители над 4 години няма изненади.

Текст: Елица Павлович; Петя Розева от Redlink
Седмица 3 – без зима и без промяна

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Средноседмичните рейтинги за периода 16-22 януари остават под нивата на миналогодишните с все по-голямо отстояние. Доколкото гледаемостта винаги е свързана с времето навън и това колко хората излизат през деня, то меката зима може да се приеме за обяснение, поне в някаква степен.

Много любопитно е къде в рамките на деня се забелязват разликите на дневна база. Най-видимо е разминаването рано сутрин, в сутрешния блок, около обед и в късния прайм тайм. Обедните и вечерните новини обаче държат еднакво ниво на интерес и там няма девиации – макар данните да сумират гледаемост на всички телевизии, най-големите със сигурност са водещи за общите тенденции.

Това се потвърждава и от динамиката на рейтингите на топ предаванията. Въпреки низходящия тренд на цялостната гледаемост, на практика всички предавания в класацията, които са основно в Нова ТВ и бТВ, имат по-високи рейтинги спрямо предишната седмица. Това е и причината на среднодневна база да няма резки промени във всички часове.

Сред топ програмите за всички зрители над 4 години няма изненади. На първите места са новините и турския сериал по бТВ, „Стани богат“ и „Защо, господин министър?“ с гост министъра на икономиката Николай Стоянов и тема за помощта за Украйна, което обяснява ръста на гледаемост на рубриката спрямо миналата седмица. Най-гледаните предавания на Нова телевизия остават „Черешката на тортата“ и „Хавай 5-0“. В сравнението с предишната седмица по-горе се вижда, че най-голям скок в рейтингите са отбелязали „Защо, господин министър?“ и неделният филм по Нова „Транспортер-3“. И в двата случая става въпрос за привличане на зрителското внимание и филмът с Джейсън Стейтъм е постигнал доста по-високи рейтинги от „Смокинг“ с Джаки Чан, излъчван миналата седмица.