Седмица 22 – Наградите на БГ радио

Средноседмичните рейтинги за периода 27 май – 2 юни следват низходящата тенденция на годината и са под тези от същия период през 2023 година.

Текст: Елица Павлович, Петя Розева от Redlink
Седмица 22 – Наградите на БГ радио

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Средноседмичните рейтинги за периода 27 май – 2 юни следват низходящата тенденция на годината и са под тези от същия период през 2023 година. Същата тенденция е валидна и за групата зрители 18-49 години.

Най-гледаното предаване за всички зрители над 4 години са наградите на БГ радио. Същото е и за зрителите 18-49 години. В седмиците извън активния телевизионен сезон е нормално начело да излизат различни атрактивни предавания, но в случая с наградите на БГ радио сравнението с миналата година показва, че те почти са удвоили рейтигна си, тоест интересът към тях определено е по-висок.

В класацията се вижда, че повечето топ предавания имат по-ниски рейтинги. При други разликите надолу или нагоре са значителни. Това например важи за филмите и е обяснимо, защото заглавията привличат или не според това колко популярен е филмът.

Най-видими са намалените рейтинги на публицистичните предавания. В седмиците преди двойните избори интересът на хората към политическите теми е все по-малък. Включително например към темата за машините за гласуване, обсъждана в предаването „Защо, господин министър?“ със служебния министър на електронното управление Валентин Мундров. Възможно е специално политическите теми да привлекат повече аудитория след изборите, но е също толкова възможно апатията по темата да се разпростре и върху лятото.

Единственото предаване в топ предаванията, което не е част от програмите на Нова телевизия или бТВ е финалът на УЕФА между Борусия Дортмунд и Реал Мадрид, излъчван по бТВ Action.