Ogilvy спира да работи с инфлуенсъри, които променят лицата и телата си с рекламна цел

от Redlink
Ogilvy спира да работи с инфлуенсъри, които променят лицата и телата си с рекламна цел

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Ogilvy UK вече няма да работи с инфлуенсъри, които променят или ретушират телата или лицата си за рекламни кампании. По този начин агенцията ще се бори със „системните“ вреди, които социалните медии нанасят на психичното здраве.

Говорейки ексклузивно пред The ​​Drum, ръководителят на звеното за работа с инфлуенсъри на Ogilvy Раул Титус казва, че маркетингът с инфлуенсъри „би трябвало да бъде автентичната страна на маркетинга, но сега той произвежда напълно инсценирано съдържание, което е вредно за всеки, който влиза в социалните медии“.

Политиката на Ogilvy идва в период, когато правителството на Обединеното кралство разглежда законопроект против дигитално променените изображения, който ще изисква инфлуенсърите да разкриват редактирано съдържание. Законопроектът е на второ четене в парламента, но се бори да премине през процеса на приемане. Титус се надява, че ангажиментът на Ogilvy да спре да работи с инфлуенсъри, които променят изображенията си, ще помогне на законопроекта да бъде приет.

Забраната важи за всички агенции в групата Ogilvy UK, която работи за марки като Dove. Глобалният вицепрезидент по външните комуникации и устойчивостта на Dove Фирдаус Ел Хонсали излиза в подкрепа на това решение: „Радваме се да видим нашия партньор Ogilvy да се занимава с тази тема. Dove работи само с инфлуенсъри, които не променят външния си вид в социалните медии – и заедно с Ogilvy и нашата общност от инфлуенсъри създадохме няколко кампании, които празнуват липсата на дигитални промени“, казва Ел Хонсали.

Ogilvy ще въведе политиката на две фази. От следващия месец екипът на Титус ще се консултира с марки и инфлуенсъри относно политиката, а през май ще приложи забраната. Декември е краен срок за пълно прекратяване на редактирането на цялото спонсорирано или платено съдържание при активиране на инфлуенсъри.

Как ще работи това на практика?

Ogilvy вече няма да работи с инфлуенсъри, които ретушират кожата или телата си, но ще позволи намеса, която редактира контраста или яркостта. Стандартите за филтъри за красота на ASA ще бъдат наложени в Обединеното кралство.

Ogilvy ще използва своя технологичен пакет InfluenceO, за да открие кога изображенията са били ретуширани.

Брифовете към инфлуенсърите ще бъдат по-гъвкави, за да позволят повече автентичност от самото начало. Титус казва: „Трябва да образоваме нашите клиенти, за да дадем на инфлуенсърите свободата да изразяват себе си малко повече.”

Титус е реалист, че политиката ще се нуждае от време, за да може и останалата част от индустрията да застане зад забраната. „Говорим за обръщане на 10-годишно поведение в социалните медии и това няма да се случи след два месеца. Знаем, че от това, което въвеждаме, няма да видим никакви непосредствени ползи през следващите пет години. Ogilvy се надява, че политиката ще „задейства верижна реакция“ и Титус призовава други членове на индустрията за маркетингови услуги с инфлуенсъри да се обърнат към него за брифинг. „Това е абсолютно правилното нещо и искаме да бъдем агенцията, която поставя основите, така че другите агенции да могат да ни последват.“