Netflix спира базовия план без реклами

Резултатите на Netflix за 2023 година са отлични, но предстоят промени.

от Redlink
Netflix спира базовия план без реклами

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Netflix отбелязва ръст в абонаментните планове за стрийминг, включително такива, поддържани от реклами, но платформата за стрийминг има намерение да оттегли своя основен абонамент.

Таксата на най-евтиния план без реклами за нови абонати се увеличава от $11,99/месец на $15,49/месец – увеличение от 29%, което вероятно ще насочи много хора към по-евтиното абонаментно ниво от $6,99/месец, поддържано от реклама. „Нашият основен рекламен приоритет е мащабът“, казва съизпълнителният директор Грег Питърс по време на разговор за отчитане на печалбите.

За календарната 2023 г. глобалните платени членства за стрийминг са нараснали с 12,8% до 260,28 милиона, а приходите са се увеличили с 12,5% до 8 833 милиона долара.

През четвъртото тримесечие нивото на членство за абонаментните планове с реклама е нараснало със 70% тримесечие спрямо тримесечие (трето тримесечие: 70%; второ тримесечие 100%). Планът за реклами сега представлява 40% от регистрациите на тези пазари, където е наличен. Този растеж съвпада с увеличенията на цените за планове без реклами.

Ангажираността с игри се е утроила през 2023 г. Игрите все още са само малка част от бизнеса, но „ние сме доволни от този напредък“, казват от компанията.

През първата половина на 2024 г. основният план без реклами ще бъде оттеглен на няколко пазара, като се започне с Канада и Обединеното кралство.

Приоритет за компанията ще бъде пускането на повече рекламни продукти и разработването на технически рекламни функции – насочване, подобрена контекстуалност на рекламите и възможности за измерване.

„Трябва да изградим повече способности, да бъдем по-добри партньори с рекламодателите и да обслужваме техните нужди – по-добри екипи за продажби, рекламни операции и просто повече възможности да се срещаме с марките там, където имат нужда от нас и както имат нужда от нас“, казва съизпълнителният директор Грег Питърс.

Netflix вижда използването на партньорски канали като важна част от своята стратегия за растеж на абонатите и в това отношение прилага същите техники и подходи за растеж, каквито и за увеличаване на абонаментите с реклама.

Новата сделка на Netflix с WWE има за цел да осигури излъчване на кеч на живо на глобалната публика. „Това подхранва желанието ни да разширим нашето предлагане на събития на живо“, казва съизпълнителният директор Тед Сарандос. Добавянето на Grand Theft Auto в средата на декември вероятно ще даде допълнителен тласък на ангажираността с гейминга в началото на 2024 г.

„Ние вярваме, че сме в добра позиция да уловим част от тези рекламни разходи, които преминават от линейни към стрийминг“, казва Питърс и добавя: „Бих казал, че ни предстоят години работа, за да изведем рекламния бизнес до точка, където приносът му има съществено въздействие върху общия ни бизнес.“