Международният творчески фестивал White Square 2024 ще има и категория за използване на AI

Читателите на Redlink могат да се възползват от специални условия за участие в конкурса

от Redlink
Международният творчески фестивал White Square 2024 ще има и категория за използване на AI

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Международният творчески фестивал White Square, признат в професионалната общност по целия свят, вече приема заявки за участие за XVI-то си издание през 2024г. Един от най-големите творчески фестивали в Европа, в който със своите иновативни решения и идеи ежегодно участват агенции и брандове от над 35 държави, White Square споделя принципите на социално отговорния маркетинг, спокойствието и универсалните човешки ценности.

White Square International Festival of Creativity 2024 има осем основни конкурсни категории: Creative, Branding, Marketing Services, Marketing Efficiency, Digital, Media, Craft и Mass Media Contest, с общо 243подкатегории. Заявките се подават онлайн, а читателите на Redlink.bg могат да подадат своята заявка с 10% отстъпка от таксата за участие с промокод REDLINK .

Тази година фестивалът White Square включва нови категории, които отговарят на най-новите тенденции и промените в изисквания на световната комуникационна индустрия.Във връзка с бързата дигитализация и развитието на AI, в категорията Digital Contest е въведена подкатегория Use of Artificial Intelligence, заявките в която трябва да демонстрират използването на иновативни технологии в творчески проекти. Според членовете на журито на White Square Festival, AI никога няма да замени напълно хората, тяхната креативност, интуиция и емоции. Въпреки това, компетентното използване на новите технологии е отличен инструмент, който помага за подобряване на работата на професионалистите.

Фестивалът White Square ежегодно насърчава творческия подход към социално значими теми и увеличава броя на социалните категории в конкурса. Тази година се добавя подкатегорията Приобщаващ дизайн или достъпност към категорията Mass Media Contest на фестивала. Заявките, подадени в социалните категории, освен по основните критерии като творческа идея и нейната реализация, ще бъдат оценявани и по значимостта им за обществото, положителните промени в околната среда и света като цяло.

Журито на White Square Festival 2024 ще събере доказани професионалисти, представители на творческите и комуникационните индустрии от различни страни, носители на множество професионални награди за изключителните си проекти, опитни членове на журита на престижни международни творчески фестивали.Победителите в White Square Festival 2024 ще бъдат публикувани в множество индустриални медии по целия свят. Публикациите популяризират агенциите и най-добрите им идеи пред международната творческа общност.

Основният етап на подаване на кандидатури продължава до 26 февруари 2024 г. Можете да научите повече за номинациите, критериите за оценка и техническите изисквания на фестивала тук.