Jim Beam с нова глобална кампания и обновена визуална идентичност

Jim Beam следва редица други марки, които преминаха през обновяване на марката след COVID-19 пандемията.

от Redlink
Jim Beam с нова глобална кампания и обновена визуална идентичност

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Jim Beam - бърбън номер едно в света и автентична американска икона, обяви стартирането на новата си глобална бранд кампания, подчинена на бранд идеята People are good for you („Хората ти се отразяват добре“). Кампанията включва освен новата реклама и нов уебсайт и е придружена от въвеждането на нова визуална идентичност и нов дизайн на опаковките. People are good for you поставя началото на стратегията на марката за съживяване и стимулиране на емоционалната връзка между Jim Beam и следващото поколение потребители.

„Започнахме този процес, като се върнахме към нашето наследство като марка, създавана през поколенията от първото семейство на бърбъна“, казва вицепрезидентът на глобалната марка Jim Beam Вероник Мура. „Jim Beam е емблематична марка, която празнува силата на човешките връзки повече от двеста години, връщайки се към предната веранда на семейния дом на Beam, където всеки е бил добре дошъл. Новата глобална кампания на марката показва нашата автентичност и топлина и напомня на публиката, че няма по-специално чувство от това да си сред други хора."

Новата глобална кампания на Jim Beam, която включва телевизия, стрийминг, социални медии и дигитални канали стартира в САЩ, като ще дебютира на допълнителни пазари по-късно през годината.

Новият глобален спот, създаден от агенцията Leo Burnett и режисиран от Noam Murro има версии от 15, 30 и 60 секунди, е озвучен с мелодията на една от най-емблематичните песни за свързването между хората - „Sweet Caroline“ на Нийл Даймънд. Спотът се опира директно на етоса на новата кампания, че да си сред хора е добре за теб. Рекламата улавя моменти на човешка връзка, като показва общност, обединена в спонтанен момент на радост в бар – независимо дали с близки приятели или такива, които току-що сте срещнали – което отразява гостоприемния дух на Джим Бийм.

Jim Beam следва редица други марки, които преминаха през обновяване на марката след COVID-19 пандемията. Агенцията за бранд дизайн Turner Duckworth и бранда се обединяват около идеята да не правят радикални промени в легендарните бутилки, етикет и червена розетка, гравирани в радостните спомени на поколения потребители.

Новият дизайн на бутилката включва изцяло бели етикети, пропускайки обичайната черна рамка. Агенцията също така въвежда и нов персонализиран шрифт, заимстващ елементи от бутилките на Jim Beam през годините, заедно с по-закръглено, повторно илюстрирано лого, за да предаде по-приветлив образ на марката, автентичност, топлина и преди всичко човечност. Цялостното усещане, въпреки че излъчва всички неща, които са верни за историята на Джим Бийм, е свежо и съвременно. Новата бранд идентичност ще дебютира в Япония и САЩ през юни, като поетапно ще онхване и други пазари.

Новата кампания на Jim Beam се фокусира върху радостта от излизането сред хора в бара и е най-новото отражение на ключова тема в рекламите на алкохол през последните месеци, в които редица марки наблягат на социалния аспект на пиенето, опирайки се на връщането към събиранията наживо. Въпреки това пиенето и храненето у дома също се увеличават. Продължителните локдауни от 2020 г. и 2021 г. доведоха и до увеличаване на социалната тревожност. Наскоро главният лекар на САЩ д-р Вивек Мърти изложи рамка за поддържане на социални връзки на фона на „епидемия от самота“. Кампанията на Jim Beam People are good for you изглежда адресира подобни проблеми, като подчертава радостта от човешките връзки.