Новата реклама на Beko, създадена с участието на изкуствен интелект

Beko използва новите технологии и силата на природата, за да популяризира ангажимента на марката за устойчивост

от Redlink
Новата реклама на Beko, създадена с участието на изкуствен интелект

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Beko е водеща марка домакински уреди в Европа в сектора на бялата техника и номер 1 марка домакински уреди във Великобритания. Тази година Beko ще се съсредоточи върху овластяването на бъдещите поколения да живеят по-здравословно - което е възможно само чрез по-устойчив живот и работа за по-здрава планета. Всички човешки действия и всеки продукт, който хората използват, оказва влияние върху природата. С технологиите, които са по-устойчиви за околната среда, Beko се стреми да намали въглеродния си отпечатък, стъпка по стъпка. За да предаде това послание, Beko използва изкуствен интелект по нов начин и комбинира този мощен дигитален инструмент с красотата на природата за новата си реклама - "Connections".


Целта на рекламата е да предаде убедително посланието на марката Beko и да комуникира инициативите за устойчивост на бизнеса. Клипът използва изкуствен интелект, за да създаде усещане за „свързаност“ между хората и природата. Това не само представлява стилистичен скок за Beko, но е и един от първите маркетингови проекти на марката, който не включва показването на нейни продукти.

Зейнеп Ялъм Узун, главен маркетинг директор в Arçelik – компанията майка на Beko, казва: "В Beko устойчивостта е в основата на нашия бизнес. Искахме да създадем въздействащ филм, който да формулира нашата визия, като същевременно провокира мисли и ангажираност. Нашата амбиция беше да създадем съдържание, което ангажира, насърчава и мотивира хората да се присъединят към нас в нашето пътуване за устойчиво развитие."

Рекламата е създадена и продуцирана от Seyhan Lee – творческа и продуцентска компания, която създава и произвежда видеофилми и други изображения с помощта на A.I. и други технологии на 21-ви век.

Seyhan Lee изработват десетки хиляди кадри с обекти като мидени черупки, листа и други предмети от природата, за да изградят основа за програмата за изкуствен интелект, от която AI да черпи и да създаде своя собствена интерпретация на сцените от природата. Това води до поредица от преходи, показващи създадените от AI изображения на цъфтящи цветя, морски раковини, разбиващи се океански вълни и поредица от обекти, които се трансформират един в друг, създавайки силно отличително видео.

Говорейки за проекта, креативният директор Pinar Seyhan Demirdağ казва: „Едно от най-прекрасните неща на AI филмите е, че AI не прави тази разлика между обектите, каквато правят хората. Хората виждат и възприемат себе си като отделени от заобикалящата ги среда. Алгоритъмът вижда цялостната визуална картина и затова може да генерира образи, в които елементите се превръщат и преливат един друг по начин, който би бил невъзможен за човешкото въображение. "

Рекламата завършва с призив за действие, насочващ зрителите към специална уеб страница на Beko Connections, където те могат да открият повече информация.